’Jag är som Zlatan’

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

F1-talangens försvar: Jämför sig själv med svenske fotbollsstjärnan

F1-bråket mellan Kimi Räikkönen och Max Verstappen är långtifrån över. Inför Italiens GP fruktar Red Bull hämndaktioner från Ferraris fans – men talangen bryr sig inte.

I stället jämför han sig med Zlatan Ibrahimovic.

– Han har aldrig lyssnat på vad någon annan har att säga.

Den första incidenten mellan Ferrariföraren Räikkönen och Red Bulls Max Verstappen inträffade redan under inledningen av Belgiens GP. Senare under loppet försökte finländaren köra om den unge holländaren på Kemmelrakan, han körde i ungefär 350 km/timmen när Red Bull-föraren, som var betydligt långsammare, försvarade sig genom att byta spår. Det agerandet gjorde flera världsmästare väldigt irriterade. Sebastian Vettel påtalade att han var besviken på Verstappen, Niki Lauda ansåg att denne borde slå på hjärnan och Räikkönen var vansinnig och är fortfarande arg.

’Jag ändrar inte körstil’

– Om någon säger att man gör en sak på grund av något som hände i den första kurvan, då handlar det om hämnd. Det är inte okej att tvinga någon att betala tillbaka på det sättet. Alla gör misstag, säger Räikkönen till motorsportmagazin.

– Jag har inget emot Max, han gör ett bra jobb och han är snabb, men han gör också saker som inte är okej.

18-årige Verstappen anser fortfarande att han inte gjorde något fel på Spa.

– Jag ändrar inte körstil bara för att andra säger åt mig att göra det, citeras han av flera olika tyska tidningar.

– Om tränaren sätter in Zlatan Ibrahimovic som back bara för att alla andra tycker att han är bäst i försvaret så hade han aldrig lyssnat. Ibra hade fortsatt att spela anfall, det ligger i hans natur. Jag kommer alltså att behålla min körstil.

Han fortsätter:

– Ingen annan ska säga till mig hur jag ska köra. Så gjorde Michael Schumacher också. Han van sju VM-titlar, det är bevis nog.

Inför helgens tävling i Italien fruktar Red Bull hämnd från Ferraris fans.

– Han får inte tala om för någon var han ska bo när han är i Monza, en del av Ferraris fans kan vara sura på honom, säger Red Bulls motorsportkonsulent Helmut Marko till tyska Bild.

– Jag tror att Max är en nål i ögat på Ferraris fans. Jag hoppas att de lugnar ner sig.

ANNAS MOTORLISTA

POLE POSITION

1 Lewis Hamilton

 Tre motorbyten under en helg och en uppkörning från plats 21 i starten till plats tre i mål – han är i form inför helgens F1-lopp på Monza.

2 Felipe Massa

 Efter 15 år och ungefär 250 lopp i F1 lämnar han VM. Massa har kört för ­Sauber, Ferrari och Williams sedan 2002 och har som bäst varit VM-tvåa.

3 Mattias Ekström

 Han är fyra poäng bakom den regerande mästaren Petter Solberg inför helgens VM-deltävling i rallycross. Den avgörs i Frankrike inför 80 000 åskådare.

4 Felix Rosenqvist

 Under tio intensiva dagar har han kört DTM, testat för Formula E och kört ­GT-bil. Rosenqvist kommer innan året är slut att ha tävlat i fyra olika mästerskap och han har kört bra i alla fyra.

5 Gustav Malja

 GP2-föraren kvalade bra i Belgien för en vecka sedan och följde upp med att ta poäng i det första loppet och sin första pallplats i det andra. I helgen väntar Monza för Malja och racingkollegan Jimmy Eriksson.

MOTORSTOPP

Emma Kimiläinen

 PWR Racing petar henne inför de två avslutande tävlingshelgerna i STCC. 20-årige Philip Morin får chansen i teamet.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM