Vann första matchen som världsetta

avStefan Holm

Murray slog Cilic i ATP-slutspelet

Foto: AFP
Andy Murray.

Första matchen som världsetta.

Då körde Andy Murray över Marin Cilic i ATP-slutspelet.

Det dröjde 122 veckor, men till slut lyckades Andy Murray putta ner Novak Djokovic från tennistronen.

Under måndagen, efter exakt en vecka på positionen, spelade den 29-årige skotten sin första match som världsetta, och han visade att han förtjänar platsen.

Utan att spela sin bästa tennis besegrade Murray världssjuan Marin Cilic med 6–3, 6–2. Till saken hör att Cilic, som tränas av Jonas Björkman, vann deras senaste möte, finalen i Masters-turneringen i Cincinnati.

Vunnit fyra raka turneringar

Murray är obesegrad på touren sedan början av september, då han förlorade US Open-kvartsfinalen mot Kei Nishikori. Han har sedan dess vunnit fyra turneringar i följd, i Peking, Shanghai, Wien och Paris.

– När man börjar vinna växer självförtroendet och då vågar man spela ut även på de viktiga bollarna. Det är därför man vinner matcher, sa Andy Murray när han intervjuades på banan direkt efter matchen.

Publiken i O2 Arena i London hyllade sin tennishjälte både före, genom och efter matchen.

– Det var en fantastisk atmosfär. Det är nästan fullsatt och jag gör en av de bästa matcher jag har spelat här genom åren. Stort tack för stödet. Jag uppskattar det verkligen.

Nishikori siktar högt

Tidigare under dagen imponerade Kei Nishikori stort då han besegrade Stan Wawrinka, Magnus Normans adept, med klara 6–2, 6–3.

– Jag spelade väldigt stabilt och med stort självförtroende från första gamet, säger Kei Nishikori.

Om japanen fortsätter storspela kan han passera både Wawrinka och Milos Raonic på rankingen och avsluta säsongen som världstrea.

– Det är mitt mål med den här veckan. Jag har spelat bra i år och ska försöka fortsätta med det, säger Nishikori.

ARTIKELN HANDLAR OM