”Det finns stjärnor även i innebandy- landslaget”

SPORTBLADET

VM-rapport onsdag – exklusiv rapport från Niklas Jihde

Efter en lugn och skön vilodag var det åter dags att ta på sig arbetskläderna, för att sopa hem seger nummer tre i gruppen. Det kanske låter lite nonchalant, men faktum är att dagens motståndare, Tyskland, är gruppens klart svagaste gäng. Därför var det väl inga direkt supertända spelare som stegade in för att käka frukost denna morgon.

Allvaret börjar dock närma sig för oss. Därför tog vår sjukgymnast, ”Frostis” ut oss på ett härligt fyspass, som bestod av lätt jogging varierat med några sköna styrkeövningar. Martin Olofsson, som varit med ett bra tag i landslaget, fanns inte med på fyspasset. Innebandyns ”Foppa”, Martin Olofsson, valde istället att ta en promenad! Det finns stjärnor även i innebandylandslaget!

Eftersom den femman som jag spelar i skulle vila i kvällens match, hade vi gott om tid för annat under eftermiddagen. Skåne visar dock inte upp sig från sin bästa sida, som vanligt var det blåste och regn som stod på menyn. Jag och Henrik Quist slog dock våra kloka huvuden ihop och uppfann en ny sport – tennispingis. Vips, hade jag hittat en sport som jag var bäst på.

Väl på plats i Baltiska Hallen sprang jag ihop med min gamla lagkamrat från tiden nere i Schweiz, Benjamin Cernela. Det visade sig att Slovenien hade ringt till honom och frågat om han ville lira VM med dem. Cernela tyckte det lät kul och nu hade han tagit bilen från Zürich upp till Malmö för att spela B-VM. Han blev dock lite förvånad när jag berättade att det var 65 mil upp till Stockholm – där slovenerna skulle ha träning 08.00 torsdag morgon.

Vi körde sedan programenligt över tyskarna med solklara 15-1. Tyskarna valde att ställa upp sig som den gamla Berlinmuren framför sin målvakt – spelet blev därför inte vidare underhållande. Dagens citat kom från tyskarna på presskonferensen efter matchen ” Tack för att Ni skonade oss”, var kommentaren till den svenska ledningen. Ja, innebandy-VM har ännu långt kvar för att det ska bli intressant redan i gruppspelet.

Imorgon är det äntligen slut på glamour-matcherna – I morgon börjar innebandy-VM på allvar för oss. Gruppfinalen mot Schweiz blir det första testet, jäkligt kul ska det bli. I morgon hoppas vi även på lite tryck i hallen – Vi spelar ju faktiskt på hemmaplan!

Heja Sverige!

Niklas Jihde #27

Niklas Jihde ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy