Motorsport

Williams i storbråk med BMW

SPORTBLADET

Ser ut att skiljas redan i vinter.

Det är kris i BMW-Williams.

Inför morgondagens lopp har det brutit ut ett storbråk mellan samarbetsparterna.

– Jag är inte speciellt imponerad över att de alltid skyll-er alla problem på bilen och ingenting på motorn, Patrick Head, delägare i Williams.

Sedan BMW kom tillbaka till Formel 1 år 2000 har parterna arbetat tillsammans och den tyska biltillverkaren väntar otåligt på en VM-titel. Parterna skrev på ett nytt kontrakt till 2009 förra säsongen, men nu ser det ut som om de går åt skilda håll redan i vinter.

Ger tyskarna skulden

Inför morgondagens VM-deltävling i Kanada kritiserar Williams ene ägare, Patrick Head, BMW mycket hårt. Han ger tyskarna skulden för de problem som stallet har.

– Tyvärr har vår partner bestämt sig för att berätta för andra att de är perfekta, samtidigt beskyller de oss. Ärligt talat är det inte bara oprofessionellt utan det visar också att de har en dålig karaktär, säger Patrick Head till den italienska tidningen ”Sport Auto Moto”.

– De talar aldrig om sin motor eller koppling. Jag anser att det är så som Mario Theissens beter sig och det är oärligt. Självklart pratar vi med andra parter sedan BMW bestämt sig för att offentligt tala om hur missnöjda de är med Williams. Deras agerande är något som jag personligen anser vara mycket oproffsigt.

Honda kan bli ny partner

Williams har inte nämnt någon ny tänkbar samarbetspartner, men ett alternativ är den tidigare partnern Honda. Det brittisk-japanska stallet vann märkes-VM tillsammans 1986 och 1987. 1987 vann de även förar-VM genom Nelson Piquet.

Enligt F1-total förhandlar BMW med Sauber om ett eventuellt samarbete och det spekuleras i om biltillverkaren ska ta över stallet och bygga en egen bil.

Anna Carlsson

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Motorsport

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport