Kom in i matchen igen, Svanberg

SPORTBLADET

Mätt vill ha mer. När sportutbudet sköljer genom rutan som regn i en fransk film noir suktar jag även efter fördjupning. Efter blickar runt idrottens hörn.

Kort sagt åsikter, nyfiknare nyheter, djupare dokumentärer.

Därför var det med vissa förhoppningar som jag gav mig in i ett veckoslut då resursstarka SVT satsade dubbelt upp på just dokumentärer. I inget fall blev jag tillfredställd.

Filmen om Umeås brassedrottning Marta var habil men ganska intetsägande. Som ett långt inslag i ”Sportnytt”. Starten på serien (sex avsnitt) om Assyriska FF var rejälare. Men när jag väl suckat över den überusla tajmingen – Bårstas hjältar har som bekant nyss fallit fritt ur allsvenskan - då visade sig det första programmet innehålla ytterst lite av nya insikter om Södertäljeklubben. Som bäst likt ett långt inslag i gamla ”Elbyl”.

Det är i sådana ögonblick jag fantiserar om att Albert Svanberg strax släpper byråkratportföljen och kommer åter in i matchen.

Svanberg, nu bas över SVT-sporten, närde länge en vision om att bli en sorts modern Tom Alandh. Ibland blev det lysande. Framförallt försökte han.

Efter att Svanberg klev i den grafitgrå bosskostymen får jag hos SVT nöja mig med pitbullterrier Paolo Roberto för att finna åsikter. Starka dokumentärer görs nu inga alls. Förhoppningsvis är det inte ett tecken på sakernas eviga tillstånd.

TV4 utklassade SVT i rapporteringen om Per Elofssons sorti.

Bajen speedways bas Gary Selan kommer att regera i rutan när allsvenskan drar igång i vår.    

”Goalshow” på Viasat är en ny kultfavorit bland målshower. Som alla danska ligamål. Behov man inte visste fanns uppfylls med råge.

Lars Nylin