Jag kräver att få höra Bosse

SPORTBLADET

Har ni fattat galoppen? Den sporten och det spelet har sin lilla beskärda del hos ATG, Aktiebolaget Trav och Galopp.

I går var det Stockholms Stora Pris på

Täby - V65 och således Vinnare Plus i TV4 Plus flyttades dit. Tv-medarbetarna gjorde så gott de kunde med materialet.

Internationellt sett är galoppen mycket stor, travet mycket litet. I Sverige är det tvärtom, men intresset skulle kunna öka med en annan täckning av tv- och spelbolagen.

Stora sporthändelser fascinerar nästan alltid. Jag vill kunna både se direkt och spela på gigantiska galoppfester som Dubai World Cup, Kentucky Derby och Grand National.

Kentucky Derby följde jag nyligen under hela veckan på den mycket imponerande officiella webbsidan.

Varje gång årets redan klassiska Elitlopp visas i tv kräver jag att få höra Solvallas Bosse Rydgrens refererande till bilderna. Rydgrens nynnande av Marseljäsen 100 meter kvar av upploppet var lika känslomässigt mäktigt som ”Stefan Melander becomes Sweden’s man on the moon” vid Scarlet Knights seger i Hambletonian 2001 och ”10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1?” över upploppet när Järvsöfaks jagade och slog världsrekord i Gävle förra sommaren.

Jag har bara sett sporadiska stunder av Matchen i TV4. Det är mer nöje, nostalgi och välgörenhet än sport, men jag har haft lättare för den här varianten av programidén än FCZ och HCZ.

Av de snuttar jag sett av Matchen har det funnits höjdpunkter. Jag har fått större inblick i vad Stefan Schwarz och Joachim Björklund pysslar med nu för tiden – Schwarz fick vi följa i hans vita Porsche och snygga kostym på väg till stranden hemma i Portugal, där han sedan jonglerade med bollen i kostymbyxorna och bar överkropp.

Andra intressanta inslag har varit att få höra Per Ledin prata öppenhjärtigt och avslappnat om ”Tjockis! Nu är råttet mågat?”-incidenten och Magnus Hedman lite omedvetet försöka börja mediaträna Patrick Ekwall.

Mattias Karlsson