Lintner till Skellefteå

SPORTBLADET

Backen blir klubbens bäst betalde spelare

Skellefteå fortsätter att förstärka.

Sportbladet kan avslöja att offensive backen Richard Lintner är klar för elitserienykomlingen.

Kontraktet är på ett år.

Foto: TILL SVERIGE IGEN Richard Lintner, 29, är klar för Skellefteå.

Efter att Skellefteå ta steget tillbaka till elitserien i våras såg truppen länge ut att ramla sönder. Johan Åkerman och Andreas Falk valde överraskande att lämna Skellefteå för HV 71. Några dagar senare sa Daniel Branda hejdå.

Men därefter har sportchef Peo Larsson presenterat flera intressanta nyförvärv, däribland Kari Haakana (Duisburg), Jimmie Ericsson (Leksand) och Antti Virtanen (JYP).

Användes som forward

I dag får Peo Larsson förmånen att skicka en pressmeddelande gällande ännu ett starkt namn; Richard Lintner.

Övergången presenterades för Skellefteås styrelse i går kväll.

Lintner har tidigare spelat för Modo och Djurgården i elitserien. Han har gjort sig känd som en mycket målfarlig back och ett kvitto på det var att NHL-klubben Pittsburgh i bland

använde Lintner som forward.

I Djurgården gjorde han 18 mål som back, trots att han missade åtta matcher på grund av en avstängning efter han crosscheckat en liggande spelare, HV71:s Martin Thörnberg.

Generöst kontrakt

Kontraktet med Lintner är på ett år och mycket generöst utformat. Enligt uppgift blir Lintner en av Skellefteås bäst betalda hockeyspelare genom tiderna.

Nu saknar Skellefteå bara en forward, som är tänkt att gå in i förstakedjan. Sedan är elitserienykomlingen nöjd med truppen.

Vann VM-guld 2002