Jesper Parnevik hoppas på ett wild card till Ryder Cup

SPORTBLADET

”Skulle jag bli uttagen så blir det ett ramaskri”

Jesper Parnevik kan komma att få ett wildcard till Ryder Cup. Men han anar protester från andra spelare om han får en plats i tävlingen mellan USA och Europa.

- Skulle jag bli uttagen så blir det ett ramaskri. Men det får vi ta efteråt.

Foto: Kapten Langer.

Parnevik har spelat i de tre senaste Ryder Cuptävlingarna och har vunnit tre matcher, spelat fem oavgjorda och förlorat tre.

Han gör ett försök att kvala in till årets tävling som avgörs i höst, utanför Detroit.

- Poängmässigt har jag väldigt svårt att kvala in. Om jag ska komma med får det bli ett wildcard som det blivit tre år i rad, säger Jesper Parnevik.

Kaptenen Bernhard Langer har två wildcard att dela ut i sitt tolvmannalag.

Parnevik tror att det inte är så populärt om han får ett wildcard även i år. Det finns också andra smällar som Parnevik kan få ta efter Ryder Cup.

Reglerna för uttagningen inför årets tävling har ändrats. Nu måste Europas alla tolv spelare vara medlemmar på Europatouren - och för att vara det måste man spela elva tävlingar på touren.

Parnevik spelar i USA, men gör ett försök att få ihop så många tävlingar som möjligt på Europatouren inför Ryder Cuputtagningen.

Han kan komma upp i åtta eller nio tävlingar före uttagningen.

Blir han inte uttagen så kommer han sannolikt inte att spela så han får ihop elva tävlingar i år - och riskerar då att bli straffad av Europatouren.

Krångligt alltså.

- Varför gör inte golfen som i andra idrotter. Kaptenen tar ut de tolv som han tycker är bäst utan hänsyn till rankningslistan. Går det snett får han ta smällen efteråt, säger Parnevik.

TT-Sportbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf