Publicerad:
Uppdaterad:

Frölunda nollade Timrå i Scandinavium

Publicerad:
Uppdaterad:

Frölunda dominerade totalt - de sista 55 minuterna

GÖTEBORG

Inför ett fullsatt Scandinavium, 12 044 åskådare, slog Frölunda Timrå med 4-0 på söndagen.

Segern var odiskutabel, bortsett från fem minuter i inledningen dominerade Frölunda totalt.

Båda tränarna, Conny Evensson i Frölunda och Kent Johansson i Timrå, hade gjort samma analys inför matchen. Timrå borde ha en liten fördel av att ha spelat en match efter juluppehållet och ha tempot uppe.

- Vi hade förhoppningar att det skulle vara positivt för oss men i första perioden är det Kimmo Kapanen i målet som håller oss kvar, säger Johansson.

- Första fem var Timrå i vår zon i stort sett hela tiden men vi hade det på känn innan matchen, berättar Evensson.

Men efter den inledande Timrådominansen tog hemmalaget över totalt och det var långa stunder Frölunda mot Kimmo Kapanen, målvakten som svarade för en mängd kvalificerade parader. Bäst minns vi den följsamma plockningen längs isen när Magnus Kahnberg försökte dra Kapanen efter att ha dribblat sig fri.

0-0 inte logiskt

0-0 efter första perioden kändes därför inte logiskt och publiken satt och väntade på ett hemmamål.

Frölunda började andra perioden med en man mer på banan utan att skapa någon riktigt het målchans. Men precis när Timrå blev fulltaligt efter 1.45 small det till bakom Kapanen. Jens Karlsson jobbade fram pucken till Jan-Axel Alavaara vars direktskott letade sig in i nätet.

- Efter det målet viker vi ned oss ju längre matchen går, analyserar Kent Johansson.

Och nu var det tungt för bortalaget. Frölunda fortsatte skapa tryck i Timrås zon och efter 6.37 kom logiskt 2-0 genom Magnus Kahnberg som själv drog upp anfallet, trampade runt sin back och spelade snett bakåt till Jari Tolsa som inte lyckades överlista Kapanen. Returen slog dock Kahnberg in i öppet mål. Han kunde således ha fått passningspoäng till sitt eget mål. Perioden förrycktes av en mängd utvisningar när lagen började bli alltmer griniga och när Frölunda var en man mindre fick Timrå chansen att komma tillbaka i matchen.

Tolsa fastställde 4-0

Men närmare än ett stolpskott kom man inte. I stället kontrade Frölunda genom Tomi Kallio som spelade fri Niklas Andersson som höll i och höll i och fick ned Kapanen, och sprätte in 3-0 i nättaket med en backhand. Där avgjordes matchen i praktiken.

- Den andra perioden är ju strålande från vår sida, tycker Conny Evensson.

Frölunda stördes inte ens av att Jonas Johnson fick matchstraff i slutet av perioden efter ett slagsmål med Per Hallin. Med tre ordinarie forwards borta för spel i junior-VM var det brist på centrar.

- När Jonas försvinner har vi bara en naturlig center kvar så det är klart att vi drar ned tempot i sista, säger Evensson.

Frölunda kontrollerade enkelt tillställningen mot ett alltmer uppgivet Timrå. Jari Tolsa fastställde slutresultatet 4-0 efter 14.03.

Jerker Edgren/TT

Publicerad:
Publicerad: