Här tar festen slut, Björkman

SPORTBLADET

Svensken: Vi hade inte en chans

Foto: BYE, BYE... Jonas Björkman och Max Mirnyj försvann i morse ut ur Australian Open.

Nej, det blev ingen åttonde Grand Slam-titel i dubbel för Jonas Björkman.

Tidigt i morse, svensk tid, föll han och partnern Max Mirnyj, Vitryssland, i två raka set (1–6, 3–6) mot andraseedade brödraparet Bob och Mike Bryan, USA.

– Vi hade inte en chans, säger Jonas Björkman till sportbladet.se.

Björkman, 32, har hela veckan plågats av hosta, lätt feber och problem med luftrören.

Men den sportslige svensken – nu åter världsetta på dubbelrankingen – vill inte skylla torsdagens semifinalförlust på sjukdomen.

– Nej, nej, inte alls. Visst störde det mig att inte kunna gå riktigt för fullt, men dom gjorde mig också sämre. Vi hade egentligen ingen chans, säger han artigt.

Två finaler, två semifinaler

Svensken kan ändå se tillbaka på en bra start på samarbetet med vitryske bjässen Max Mirnyj, 27. Paret har spelat fyra turneringar tillsamman sedan Björkman bröt med Tood Woodbridge – och facit är mycket imponerande.

Två finaler, två semfinaler.

– I dubbel är det ju oerhört viktigt att vara samspelt med sin partner. Vi är en bra bit på väg, men har fortfarande en del att lära. Det märktes speciellt i dag. Jag hängde inte med riktigt och då tvingades Max försöka ta lite mer ansvar och det är ju inte riktigt meningen, säger Jonas Björkman till sportbladet.se.

Längtar efter familjen

Nu, efter nästan en månad i Australien, får Jonas Björkman – äntligen – åka hem till Monte Carlo igen.

– Som jag längtat! Petra (frugan) och Max (sonen, två år) blev sjuka precis innan jag skulle åka hit och nu har jag inte sett dom på fyra veckor. Det gör ont i hjärtat när lillgrabben säger ”pappa kom hem” i telefon...

Framtiden på tennisplanen, Jonas?

– Jag ska försöka spela i Milano i veckan. Jag tar bilen dit från hemmet, det tar bara tre timmar. Jag är anmäld i singel och går troligen in i turneringen på tisdag eller onsdag.

Och nästa dubbelturnering?

– Vi ska spela i Memphis om tre veckor.

I finalen ställs tvillingarna Bryan mot Wayne Black och Kevin Ullyett, Zimbabwe, som besegrade Jürgen Mezer, Österrike och Alexander Waske, Tyskland, i två raka set (6–3, 6–4).

PeO Larsson

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis