Isaac Kiese Thelin

Ringde och bad om ursäkt efter sommarens hån

avPetra Thorén

I samband med VM fick Isaac Kiese Thelin och Jimmy Durmaz nedsättande kommentarer från två företrädare för Svensk Elitfotboll.

Efter matchen mot Turkiet berättade Isaac Kiese Thelin att han fått en personlig ursäkt.

– Jag godtar den ursäkten, säger anfallaren.

Ola Toivonen har slutat i landslaget och när det var dags för första tävlingslandskampen (förlust mot Turkiet) var det Isaac Kiese Thelin som fick förtroendet på topp.

Anfallaren spelade redan under VM till sig rollen som tredjevalet.

Han hamnade också i centrum under VM då han och mittfältaren Jimmy Durmaz fick utstå nedsättande kommentarer från två Sef-toppar.

Skrev på sociala medier

Det var tidningen SportExpressen som avslöjade att Svensk Elitfotbolls generalsekreterare Mats Enquist och varumärkeschef Carl-Henric Stjerna skrivit kommentarerna om både Jimmy Durmaz och Isaac Kiese Thelin på Facebook efter VM-förlusten mot Tyskland.

”Kan vi vara överens om att Jimmy Durmaz precis gjorde sin sista landskamp?", skrev Stjerna.

Mats Enquists svar?

"Bara om det gäller Kiese Thelin med...".

Tätt efter att uppgifterna kommit ut berättade Aftonbladet att Sef:s ordförande Lars-Christer Olsson ringt till Svenska fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson och framfört en ursäkt å sin organisation och sina medarbetares vägnar.

Bett om ursäkt

Efter förlusten mot Turkiet (2–3) fick anfallaren frågor om händelsen. Han svarade att han släppt frågan och gått vidare, men att han också har fått en ursäkt från organisationen i samband med att han skrev på sitt kontrakt med Bayern Leverkusen.

– De har ringt personligen och bett om ursäkt. Jag godtar den ursäkten.

Var det skönt att få det samtalet?

– Personligen brydde jag mig inte så mycket. Alla ska ha sina åsikter och alla kan inte älska en. Men att få ursäkten var bra, det var positivt.

I matchen mot Turkiet gjorde Isaac Kiese Thelin ett mål, Sverige förlorade dock matchen.

– Jag såg att Ludde (Augustinsson) skulle få bollen så jag försökte hålla mig i en bra yta, han nickade in till mig och jag fick en bra nick och returmål och det kändes bra, säger Isaac Kiese Thelin.

– Det är klart att jag vet att jag måste ta chansen. Det är alltid kul att göra mål, men när vi torskar så spelar det inte så stor roll...