Joshua vann på knockout – igen

Stjärnan sänkte ryske utmanaren

avAndreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

80 000 på läktarna.

Då gjorde Anthony Joshua som han brukar göra – han vann på knockout.

– Jag gjorde det jag är bäst på, konstaterar han efter segern mot Alexander Povetkin.

Anthony ”AJ” Joshua, 28, satte sina fyra titlar (IBF, IBO, WBA och WBO) på spel. Den här gången var det den elva år äldre ryssen Alexander Povetkin, 39, som utmanade honom på ett fullsatt Wembley i London.

Och publiken fick se en häftig match.

Povetkin stod upp överraskande bra i de första fyra-fem ronderna. Ryssen fick in en tidig träff varpå Joshua började blöda från näsan. Men i den fjärde ronden fick ”AJ” in en giftig uppercut och Povetkin började då blöda ymnigt från ena ögonbrynet.

Och i den sjunde ronden kom avgörandet.

Ny knockout

Joshua gjorde som han brukar göra – han vann på knockout.

– Jag kom hit för att ha kul, göra det jag tränat för i gymmet ... ja, göra det jag är bäst på. Det spelade ingen roll om det tog sju, nio eller tolv ronder – det handlade bara om att vinna, säger Joshua efter segern.

Detta var hans 22:a seger på lika många matcher som proffsboxare. 21 av dem har kommit på knockout. Det här var också första gången på Povetkins totalt 35 matcher som han sänktes av en motståndare.

Fick 230 miljoner

Enligt uppgifter i engelsk media fick Joshua motsvarande 230 miljoner kronor bara för att gå den här matchen, medan Povetkin fick nöjda sig med 70.

”AJ” har redan sin nästa match bokad, den 13 april nästa år – även den på Wembley. Han lär ställas mot vinnaren av Tyson Fury och Deontay Wilder, som ska mötas i USA den 1 december.

– Nu har vi städat av det här, det enda jag är intresserad av nu är vad som ska hända den 13 april, säger han.

Han fick flera gånger frågan vem han helst vill möta. Till slut valde Joshua att svara.

– Lyssna, inget kontrakt är påskrivet och jag tycker att fansen ska få bestämma, det är ändå fansen som gör den här sporten till vad den är. Men min nummer ett är nog Wilder, säger han.

1 av 3 | Foto: TT
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning