Efter EM-succén: Adlerteg vann i Ungern

Jonna Adlerteg skippade ledigheten efter EM-silvret i augusti.

Nu är 23-åringen i Ungern där hon vann guld i barr i World Challenge Cup.

– Det är skönt att inte ha semester, säger hon.

För Jonna Adlerteg brukar en gymnastiksäsong ha två delar. Först tränar hon hårt till EM, sedan tar hon ledigt någon vecka på sommaren – och börjar om med uppbyggnaden till höstens VM.

2018 är schemat tajtare. I augusti slog 23-åringen personligt rekord på 14,6 och vann EM-silver i barr i Glasgow. Sedan avstod hon från vila, for direkt hem och tränade vidare.

”Väntat med lite lägre poäng”

Den hårda belastningen krävde särskilda åtgärder under World Challenge Cup i ungerska Szombathely. Adlerteg gjorde ett enklare program än vanligt, men tog sig ändå vidare till final med poängen 14,0.

Där var poängen en gnutta lägre, 13,9, men det räckte för att ta guldet före Barbora Mokosova (Slovakien) och Paula Raya (Spanien).

– Det kändes bra. Jag gjorde ett lite förenklat avhopp, så det var väntat att poängen var lite lägre. Men jag är nöjd över att det kändes så tryggt, säger hon.

Vilken del av kroppen är det du skonar genom det enklare avhoppet?

– Det är lite olika för person till person, men för mig är belastningen hårdast på mitt knä.

Du vann trots en lite lägre poäng. Hur stor är tävlingen?

– Det är en världscuptävling, men det var inte den högsta konkurrensen. Jag är ändå nöjd över att min serie står sig.

Tävlar i Frankrike nästa vecka

På söndag ska Adlerteg flyga till Paris där hon tävlar i världscupen nästa helg.

– Den tävlingen tror jag kommer ha lite bättre gymnaster och högre konkurrens, så vi bestämmer under veckan hur vi gör med avhoppet, säger hon.

Hur sliten är kroppen mitt i den här långa tävlingsperioden?

– Jag är väldigt glad över att ha kunnat ta upp där jag var efter EM. Att få fortsätta slipa och jobba på säkerheten. Det känns som att jag utvecklat just säkerheten ännu mer.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN