Sjundeplats för Sverige i singelmixedstafetten

avDaniel Sörensen, Oscar Rickstrand

Foto: Christine Olsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Johanna Skottheim (arkivbild)

Inget lag kunde rå på suveräna Italien.

Men Johanna Skottheim och Gabriel Stegmayr sköt Sverige till en sjundeplats i singelmixedstafetten i Salt Lake City.

– Bra, det är över förväntan. På pappret var de bland de fyra sämsta, säger SVT-experten Björn Ferry.

Det var ingen lyckad svenskdag i Soldier Hollow, Salt Lake City, i går. Peppe Femling kom på plats 40, och Gabriel Stegmayr blev varvad och fick kliva av i jaktstarten.

På damsidan gick det lite bättre. Elisabeth Högberg kom in på sextonde plats och Johanna Skottheim kom in som 43:e kvinna över mållinjen.

Har inga världscuppoäng

I dagens singelmixedstafett gick det bättre. Sveriges lag, bestående av Stegmayr och Skottheim, skuggade toppen under hela loppet och var bara tvungna att använda fyra extraskott. Bara Österrike – som kom tvåa – använde färre.

Trots väldigt bra skytte kunde inte svenskarna hota suveräna Italien, som vann överlägset. Sverige kom sjua av 22 deltagande landslag.

– Bra, det är över förväntan. På pappret var de bland de fyra sämsta, säger SVT-experten Björn Ferry.

Varken Stegmayr eller Skottheim har dragit in några poäng i världscupen i år.

▪▪▪

I söndagskvällens mixstafett på världscupen i Soldier Hollow blev det en femteplats för Sverige. Torstein Stenersen, Peppe Femling, Ingela Andersson och Elisabeth Högberg körde för Sverige.

Det började lovande, och Stenersen ledde efter första skyttet, men de tre jättarna Frankrike, Norge och Tyskland blev alldeles för tunga.

Frankrike vann, Tyskland blev tvåa och Norge gick i mål som trea efter att damerna (Tiril Eckhoff och Marte Olsby Roeisland) bommat elva skott och ådragit sig två straffrundor.

ARTIKELN HANDLAR OM