Stenson tappade på andra rundan

Foto: Getty Sport
SPORTBLADET

Med sju slag under par totalt fajtas han i toppen men har knappast råd med en liknande runda till om han vill vinna i Abu Dhabi.

Världsfyran ledde efter de 64 slagen och uppvisningen på första rundan, den som innehöll åtta birdies. Fredagen var jobbigare. Stensons 71:a innebär att han peggar upp på första tee på lördag som delad sexa, tre slag efter Martin Kaymer.

– Energin tog lite slut i dag och det var skönt att komma in, men spelet kändes lika bra som första dagen, säger Stenson till Viasat.

Kaymer började med en 66:a i torsdags och ett dygn senare hålade han ut med samma siffror i scorekortet. Abu Dhabi är något av en favoritplats för Kaymer och han leder Europatourtävlingen med ett slag före spanjoren Rafa Cabrera Bello. Stensons fyra birdies hade varit okej om de inte kompletterats med tre bogeys.

Peter Hanson spelar stadigt. 68 slag i torsdags och 69 på fredagen betyder att han står på 137 totalt och är två slag bakom Stenson.

Och precis bakom Hanson befinner sig Alexander Norén på 138 slag.

Magnus A Carlsson reparerade den knackiga öppningsrundans 74 slag med att ta åtta slag på andra varvet och såg till att få spela vidare i helgen. På 140 slag parkerar även Robert Karlsson efter ännu en runda på 70 slag. Alexander Björk (69–72) är ett slag bakom på 141.

En birdie på sista hålet räddade helgen åt Johan Carlsson. Med 142 (72–70) slag klarade han precis kvalet. Pelle Edberg hamnade på fel sida med minsta marginal, 143 (71–72) slag. Kristoffer Broberg och Rikard Karlberg (144), Niclas Fasth (145) och Joakim Lagergren (148) har spelat färdigt.