Madelene Sagströms formbesked – i delad ledning

Publicerad 2024-05-11

Puttarna sitter som de ska för Madelene Sagström, 31.

Svenskan gick den andra rundan på 66 slag – bäst av alla – och är i delad ledning i LPGA-tävlingen i New Jersey.

– Det är här man vill vara, säger hon till NBC.

Följ ämnen
Golf

Det är mycket golf kvar att spela men nog har Sagström satt sig i en bra sits.

I torsdags låg hon tvåa men efter fredagens superrunda har hon rejäl segervittring.

Sagström var hela fem under par efter de nio inledande hålen. Då kom ett stort bakslag i form av en dubbelbogey på hål 10.

Men svenskan studsade tillbaka.

Rejält.

”Därför jag spelar”

Hon följde upp missen med en birdie följt av en eagle och när allt var sagt och gjort hade hon gått runt på 66 slag, sex under par. Det gör att hon är i delad ledning på –13 tillsammans med amerikanskan Rose Zhang.

– Man vill vara högt upp på ledartavlan. Man vill spela mot de bästa spelarna och spela sitt bästa spel varje vecka. Om man inte gör det är man inte ansedd som en av de bästa spelarna i världen. Det är därför jag spelar, säger Sagström till NBC.

Närmast tätduon är världsettan Nelly Korda, med fem raka segrar på LPGA-touren, som är fyra slag bakom.

Madelene Sagström.

Maja Stark som var i bra form inför tävlingen var sju över par efter två rundor och missade kvalgränsen. Pernilla Lindberg (–3), Linn Grant (–2) och Anna Nordqvist (par) gör Sagström sällskap i den tredje rundan.

Jagar OS-plats

Sagström, 62:a i världsrankningen, är i behov av några starka tävlingar i jakten på en OS-plats, som just nu tillhör Maja Stark och Linn Grant.

Stark är på plats 15 på världsrankningen, medan Grant är på plats 30. Deadline för OS-platserna är den 25 juni och de två högst rankade får platserna.

Följ ämnen i artikeln