Bild på Tiger Woods i reklam för dödsstraff

Uppdaterad 2023-02-17 | Publicerad 2022-11-03

En bild på Tiger Woods användes i en annons för dödsstraff, rapporterar TMZ.

Av misstag – eller?

– Tur i oturen, säger Danedri Herbert som ligger bakom kampanjen.

Följ ämnen
Golf

Republikanen Kris Kobach, 56, har framför allt gjort sig känd i USA för att vilja begränsa invandring och aborträtt. Han är republikanernas kandidat som justitieminister i Kansas i mellanårsvalet 2022 och kampanjandet är i full gång.

Kris Kobach vill bland annat trycka på att han förespråkar dödsstraff för polis- och massmördare och en av hans kampanjer har skapat reaktioner i hela världen.

Rattfylla 2017

Annonsen gick under namnet ”Just intentional” och hade till syfte att trycka till demokraten Chris Mann, som är emot dödsstraff.

På bild i annonsen fanns två bröder som dömts för mord – och Tiger Woods.

Woods åkte fast för rattfylla 2017 och en bild från när han greps användes i kampanjen. Av misstag, enligt Kris Kobachs talesperson Danedri Herbert.

– Det var ett misstag från reklambyrån. Vi uppfattade det och rättade till det på några minuter, säger Herbert till Fox News Digital.

20 skandaler som skakat om idrotten

Bilden som användes i reklamen för dödsstraff.

”Tur i oturen...”

Danedri Herbert verkade dock inte allt för besviken över missen.

– Vilken tur i oturen att media kommer ta upp det här och avslöja Chris Mann som en slapphänt liberal demokrat som kommer låta polismördare och massmördare komma undan från sina avskyvärda brott, säger han.

Bilden på Woods ersattes med en bild på en person i fängelse.

Republikanen Kris Kobach.

Följ ämnen i artikeln