Avslöjar: Nobbar SSL – blir kvar i Schweiz

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYR N
SPORTBLADET

Han hade hoppats på en SSL-comeback – men så blir det inte.

Nu kan Sportbladet berätta att stjärnforwarden Mikael Karlsson fortsätter i Schweiz.

– Jag var sugen på SSL, erkänner veteranen.

Grundplanen var en comeback i SSL, men så blir det inte.

Forwardsstjärnan Mikael Karlsson, 34, har varit i kontakt med ett knippe SSL-klubbar och ett par allsvenska klubbar men har nu beslutat sig för att köra ytterligare en säsong i Schweiz.

Sportbladet kan berätta att han i höst återvänder till NLB-laget Ticino som han spelade för ifjol.

– Jag har haft beslutångest sedan jag kom hem från Schweiz. Jag var sugen på SSL men jag har inte fått några seriösa eller konkreta förslag och jag förstår att man vill satsa på yngre talanger, säger Mikael Karlsson.

– Jag skulle kunna ha is i magen och vänta till augusti för det finns alltid klubbar som behöver spetsegenskaper, men jag ville bestämma mig nu och då passar Ticino bäst. Jag hade en bra säsong där ifjol, både på och utanför innebandyplanen, och ser fram emot att återvända.

”Inte besviken”

Är du besviken på att du inte fick fler SSL-erbjudanden?

– Nej, inte besviken. Sedan kanske många tror att jag tappat för att jag spelat i Schweiz, men jag tycker jag blivit bättre. Jag har fått ta större ansvar i spelet och gjort många poäng. Det är inte så att jag fått passningar till öppet mål, utan snarare passningar i brösthöjd som man fått ta ner och sedan dribbla tre, fyra killar.

Du har inte haft för höga anspråk gentemot SSL-klubbarna?

– Nej, jag har inte ens kommit till kontraktsdiskussionen med några lag. För mig handlar det inte om massa pengar, det handlar i första hand om utmaningen och att ha roligt.

Karlsson, som med sina 468 poäng i SSL är en av de främsta genom tiderna, stänger dock inte dörren för en SSL-comeback i framtiden.

”Känner mig fräsch”

­– Vi får se efter den här säsongen. Jag får väl göra 100 poäng i Schweiz eller något, säger han.

– Jag känner mig oerhört fräsch i kroppen och jag kan bli lite irriterad på folk som undrar varför jag fortsätter spela som 34-åring. Men jag håller på med det roligaste som finns och njuter av varje träning och match.

Det låter som du fortsätter ett tag till?

– Det är tanken. Det är ingen som gnäller om Jaromir Jagr som är 45 år och fortfarande spelar. Jag sätter upp nya mål varje år. Jag är inte redo att sluta ännu. Vissa saker bli sämre med åren, som farten. Men jag har aldrig byggt mitt spel på någon superfart, så det spelar ingen roll. Jag kör på och ser fram emot nästa säsong redan nu.

ARTIKELN HANDLAR OM