Här skiter det sig – för totalledaren

Av: Fredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: EUROSPORT

SPORTBLADET

Det sket sig för Tom Dumoulin på den 16:e etappen.

Holländaren tappade dyrbar tid på grund av ett nödstopp vid vägkanten.

– Han är dålig i magen. Det är tvåan där för Tom Dumoulin, säger Eurosports kommentar Roberto Vacchi.

Tom Dumoulin, totalledare i Giro d’Italia, hade ett fint läge när han var på väg att inleda klättringarna i slutet av 16:e etappen.

Med drygt tre mil kvar att köra var han tvungen att stanna akut. Dumoulin hade problem med magen och kunde inte hålla emot.

Drog av sig kläderna

Holländaren stannade vid kanten, slängde ner cykeln och drog av sig kläderna. Sedan satte sig Dumoulin ner och bajsade.

– Han mår inte bra. Han måste stanna…ajaj. Han är dålig i magen. Det är tvåan där för Tom Dumoulin. Han tvingas stanna innan klättringen, han är dålig i kistan och där kan hela Giro d’Italia få en otrolig vändning - precis som det vänder sig i magen för honom. Fruktansvärt, sa Eurosports kommentator Roberto Vacchi.

”Det här var en besvikelse”

Den incidenten gjorde att loppet var kört. Totalledaren tappade även viktig tid mot övriga fältet i kampen om segern i Giro d’Italia.

– Jag hade problem. Jag kände det redan när vi var på väg nedför, och jag kände sedan att jag var tvungen att stanna. Jag har fortfarande ”Maglia rosa” (den rosa ledartröjan), men det här var en besvikelse, säger Dumoulin till nyhetsbyrån AP.

– Det här var inget jag hade väntat mig skulle hända. Jag hade bra ben i dag, men det finns inget jag kan göra åt saken nu. Jag är besviken på mig själv att jag tappade två minuter.

Vincenzo Nibali, som vann Giro d’Italia senast, vann etappen. Dumoulin slutade drygt två minuter bakom, men leder ändå girot fortfarande. Holländaren har 31 sekunder ner till 2014-års mästare Nairo Quintana. Nibali är ny trea, en minut och tolv sekunder efter Dumoulin.

Det är 21 etapper i Giro d’Italia.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN