Pontus Tidemand avancerar - kör för VM-ledningen

avAnna Andersson

Publicerad:
Foto: @World Media Agency
Pontus Tidemand avancerar - kör för VM-ledningen

Pontus Tidemand kör för VM-ledningen.
Trots en punktering ligger han tvåa inför avslutningen av Portugals VM-rally.

Efter fredagens körning låg svensken trea i WRC2, ett par sekunder efter Teemu Suninen och ungefär en minut efter den ledande teamkollegan Andreas Mikkelsen.

Under lördagen var det en extremt tuff kamp mellan svensken och finländaren, där de skiftade placering vid flera tillfällen under dagen och på den sista sträckan drabbades dessutom båda två av en punktering.

- Tempot är högt och vill man vara med i fighten måste man försöka hålla jämna steg med de andra, säger Pontus Tidemand som har vunnit de tre tävlingar han kört hittills i år.

Pontus Tidemand avancerar - kör för VM-ledningen

Tillsammans med kartläsaren Jonas Andersson gjorde han ett snabbt däckbyte och kunde ta igen så mycket tid att de avslutade den tredje dagens tävlande på plats två.
– Det gäller också att göra rätt däckval och vara lite taktisk. För oss fungerade det bäst på rallyts längsta sträcka och där tjänade vi några sekunder, säger svensken.
– Vi är 19 sekunder före Suninen och han ger sig inte utan det kommer att bli kamp till sista metern. Nu har vi ett försprång och även om det inte är stort måste vi satsa på att hålla i det på de fyra sträckorna som är kvar.
För Emil Bergkvist och Joakim Sjöberg har problemen bara fortsatt. Under fredagen tvingades de bryta med en vattenläcka, de startade sedan om i morse, men drabbades av ett mekaniskt problem på SS10 och fick parkera.
I WRC leder den regerande världsmästaren Sebastien Ogier, nästan 17 sekunder före Thierry Neuville och 51 sekunder före Dani Sordo.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

WRC2

WRC