Bilderna chockar Innebandysverige

SPORTBLADET

Växjö Vipers Christopher Holmér gjorde comeback på innebandyplanen efter åtta månaders skadefrånvaro.

Då svingade Pixbo Wallenstams Linus Henriksson klubban i ansiktet på Holmér och skickade honom till sjukhuset.

– Jag hade jävligt tur. Hade det tagit i ögat hade jag kunnat bli blind, säger Christopher Holmér till Sportbladet.

– Det är en ren och skär olyckshändelse, säger Linus Henriksson.

Det var med knappa minuten kvar av matchen när Växjö Vipers var i ledning med 5–2 som Pixbo Wallenstams Linus Henriksson surnade till och slog till hemmalagets Christopher Holmér med klubban upp i ansiktet.

Holmér blödde ymnigt och fick hjälp till omklädningsrummet för att plåstras om.

Samtidigt missade domarna helt situationen och Henriksson spelade klart matchen.

– Jag skulle bara springa hemåt, sen var det en i deras lag som sprang förbi och svingade klubban i ansiktet på mig. Det första jag tänkte var typ att kolla så alla tänder var kvar och var jag blödde. Sen såg jag massa blod och gick ut i omklädningsrummet, säger Christopher Holmér när Sportbladet pratar med honom.

Tror du slaget var avsiktligt?

– Ja. Det ser man ganska tydligt på filmen också. Han är ju lite hetlevrad och de var en minut kvar och de hade förlorat matchen. Han ville bara göra något fult. Han lär väl ångra det nu. Det blev som det blev.

”Jack i läppen”

Christopher Holmér gjorde sin första match sedan 21 januari i SSL efter att ha varit skadad på grund av diskbråck. Han fick sina första spelminuter i den tredje perioden och menar att det omöjligt kan ha varit något personligt mot honom.

– Nej jag vet inte ens om jag mötte honom i något byte.

Hur mår du nu?

– Jag har ont i huvudet och ett jack i läppen. Det är ganska svullet. Jag kunde äta lite nyss, men det bultar. Jag hade ändå jävligt tur. Hade det tagit i ögat hade jag kunnat bli blind.

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Christopher Holmér.
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN
Linus Henriksson.

Jag såg att bland annat Niklas Jihde skrev på Twitter att han borde stängas av säsongen ut. Håller du med?

– Ja det är det ju. Sen är det inte min sak att bedöma. Folk har frågat om jag ska polisanmäla. Det är ju extremt ful och hör inte hemma på innebandyplanen. Det kan gå extremt illa.

Har du tänkt att polisanmäla?

– Jag kom precis hem från sjukhuset och försöker bara landa och tänka på något annat. Jag får många sms där folk frågar hur jag mår. Jag har inte tänkt så mycket på det ännu.

Har Linus Henriksson hört av sig till dig och bett om ursäkt?

– Nej det har han inte. Vi får väl se om han hör av sig.

”Får be om ursäkt”

När Sportbladet når Linus Henriksson sent på söndagskvällen är han förvånad över uppståndelsen.

– Det blev ingen utvisning och när det hände hade jag ingen aning om hur jag träffat honom. Det blev en stor grej först långt efter matchen, säger han.

Hur upplever du situationen?

– Vi förlorar bollen i offensivt hörn och jag läggen benen på ryggen 110 procent för att jaga hemåt. Han tar ett steg bakåt och tacklar mig och jag tappar ena fattningen på klubban för att ta emot mig i marken och då åker den upp i ansiktet på honom. Det är en ren och skär olyckshändelse.

Många menar att du bör stängas av, Niklas Jihde hävdar bland annat att du inte borde spela mer under säsongen?

– Det hade varit väldigt tråkigt eftersom det är en olyckshändelse. Jag får be om ursäkt och hoppas att det gick bra med honom.

– Jag har aldrig varit inblandad i någon sådan situation och hoppas inte att jag är känd för att vara en ful spelare. Det var en ren olycka, säger Linus Henriksson.

Se händelsen här

ARTIKELN HANDLAR OM