Spelare attackerad i ungdomsmatchen

Foto: LINNEA RHEBORG / BILDBYRÅN
SPORTBLADET

En skandal inträffade i ungdoms-SM i handboll.

I slutet av matchen mellan Silwing/Troja och Aranäs sprang en åskådare in på planen och attackerade en av Silwing/Trojas spelare.

– Alla blev väldigt chockade, säger Niklas Skoog, kontaktperson för klubbens herrjuniorer.

Matchen spelades häromveckan och sekunder återstod när Silwing/Troja fick ett frikast.

– Vår kille, som tar frikastet, tar i för kung och fosterland och träffar en av deras killar, som står i muren, rakt i ansiktet så den killen går ner för räkning. Det som sker då är att två personer springer in på planen och den ene av dem attackerar vår spelare med slag och sparkar, säger Niklas Skoog.

Hur reagerade spelarna?

– De blev väldigt chockade.

Kan bli polisärende

Sportbladet söker spelaren som attackerades, hittills utan framgång.

Svenska Handbollförbundet är informerade om händelsen.

– Ja, vi fick en rapport om det inträffade, säger tävlingschef Ralf Lundberg.

– Däremot har det inte blivit något formellt ärende hos oss.

Varför inte?

– För att vi fick information om att det eventuellt skulle bli ett civilrättsligt ärende, alltså ett polisärende. Vi fick egentligen ingen mer information än att en av klubbarna i fråga ringde oss och frågade om incidenten kunde påverka deras resultat i turneringen. Svaret där är nej. Så kan vi inte göra för att en åskådare har sprungit in på planen. Hade det varit en ledare hade det varit annorlunda, säger Lundberg.

”Aldrig hört något liknande”

Han fortsätter:

– Tack och lov har vi ingen stor erfarenhet av sådana här incidenter. Om det hade skett i handbollsligan hade det ju varit på en helt annat nivå och dimension, men nu snackar vi om en USM-match. Personligen har jag aldrig hört talas om något liknande under alla mina år på förbundet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Handboll