Svenske medaljhoppet utslagen i OS-åttondelen

TOKYO/STOCKHOLM. Tommy Macias, 28, är utslagen ur OS-judon.

I åttondelsfinal tog det stopp mot Akil Gjakova från Kosovo.

– Jag är besviken. Tråkigt att det tar slut så snabbt, säger han efteråt.

Svenske Tommy Macias, världsfemma i judo, inledde intensivt men föll mot Akil Gjakova, rankad elva, i åttondelsfinalen.

Trots att det var Macias som styrde och ställde i matchen och var nära poäng flera gånger, blev det Gjakova som tog en Waza-Ari (poäng) i matchens sista sekunder.

– Det här var en missräkning. Jag hade kommit i samma situation någon frekvens innan och därifrån fått honom ur balans. Nu tänkte jag prova igen, men därifrån lyckades han kontra istället. Jag är besviken på mig själv att jag gick in i den situationen över huvud taget, säger Macias efteråt.

Hur är känslan nu?

– Nu är det så nära inpå, men jag är bara besviken och känner att det är tråkigt att det tar slut så snabbt. Det är tufft, men det är som det är.

Började blöda

Matchen fick stoppas en stund sedan Macias börjat blöda.

– Jag har ingen aning om vad som hände. Jag såg att han (Gjakova) började kolla konstigt på mig och sedan började kolla mot domaren. Då tittade jag ner (på bröstet) och såg att jag blödde. Jag antar att han rev mig, men det var inget som påverkade, säger Macias.

Efteråt blödde han igenom plåster både på bröstet och handleden.

– Här (bröstet) blödde det ganska mycket. Det andra var ett sår från tidigare. Jag hade tejpat det redan inför matchen, men sedan såg jag att tejpen började åka upp och då ville jag fixa till det samtidigt, men man får inte gå fram och tillbaka från mattan flera gånger, säger han.

”Var stora målet”

Detta var Tommy Macias första OS.

– Det här var det stora målet som jag satsat mot en lång tid. Då är det surt att förlora så här pass tidigt, säger han.

Judo är en modern japansk kampsport som baseras på kast, fasthållningar, halslås och armlås. Det är inte tillåtet att sparkas eller slåss.

Se hela OS i Tokyo på discovery+

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.