Medvedevs utspel i hettan: ”Jag kan dö”

Spelschemat ändras efter tennisstjärnans sågning

Daniil Medvedev besegrade Fabio Fognini med 2–1 i set.

Men han fick kämpa i den 32-gradiga värmen.

– Jag kan fortsätta matchen, men jag kan dö, sade han till domaren.

Världstvåan Daniil Medvedev tvingades ta två medicinska timeouter i ett 32-gradigt Tokyo, där luftfuktigheten uppgick till över 70 procent.

Halvvägs in i andra set mot italienaren Fabio Fognini vände sig den 25-årige världstvåan till domaren Carlos Ramos med anledning av hettan.

– Jag mår bra. Jag kan fortsätta matchen, men jag kan dö. Om jag dör, vem bär ansvaret?, frågade han sig.

Spelschemat ändras

Den ryske stjärnan förlorade andra set, men kunde till slut vinna med siffrorna 6–2, 3–6, 6–2 i den tredje rundan av herrarnas singelturnering.

Matchens spelades under förmiddagen, lokal tid.

Utöver Medvedev har även världsettan Novak Djokovic frågat sig varför inte matcherna spelas på kvällarna när det är svalare i luften.

Senare under onsdagen gick OS-arrangören och det Internationella tennisförbundet (ITF) spelarna till mötes. I ett uttalande skriver ITF att matcherna från och med torsdagen startar tidigast klockan 15 lokal tid för att säkra spelarnas hälsa och välmående.

Röt till mot journalist

Efter matchen frågade en journalist Medvedev om han upplever att de ryska idrottarna har en skugga av fusk hängande över sig under OS, med anledning av landets tidigare dopningshistorik.

– Det är första gången i livet jag inte kommer svara på en fråga. Du borde skämmas, sade ryssen enligt The Guardian innan han vände sig till en pressansvarig:

– Han borde lämna OS, eller åtminstone tennisturneringen. Jag vill inte se honom igen när jag intervjuas.

Se hela OS i Tokyo på discovery+

Allt om sommar-OS 2021 i Tokyo

Stor guide: Hela OS-programmet dag för dag, tv-tider och svenska truppen

OS-guide: Friidrott OS-guide: Simning OS-guide: Handboll OS-guide: Fotboll

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.