Vännens utskällning efter Sarah Sjöströms OS-finaler

TOKYO. Sarah Sjöström är på väg mot sin tredje OS-final.

Inför avgörandet på 50 meter fritt skäller Michelle Coleman ut alla som kräver medalj av stjärnan.

– De kan själva försöka bryta armbågen och ta sig till en OS-final, säger 27-åringen.

Stämningen är uppsluppen efter OS sista försöksdag.

Sarah Sjöström hade fjärde bästa tid på 50 meter frisim och tog sig till semifinalen som simmas 04.30 i morgon, svensk tid. Strax efteråt frisimmade hon Sverige till en total femteplats i medleylagkappen, bara en sekund från Kanada som var snabbast, och ordnade en plats i söndagsmorgonens final.

Sjöström lämnar arenan med en tummen-upp och en kort hälsning:

– Jag är nöjd med mitt lopp på femtian.

”Ville inte göra tjejerna besvikna”

Michelle Coleman säger desto mer. Efter att ha floppat på 50 meter frisim tröstades 27-åringen av lagkamraterna, tog sig samman och simmade ryggsimmet på 1.00,73 i lagkappen. Det är en sekund från hennes personliga rekord – men en stark återhämtning efter besvikelsen i det individuella loppet.

Coleman vänder sig till Sophie och Louise Hansson och tackar.

– Det är mer än min egen prestation som står på spel i lagkapp. Jag ville inte göra tjejerna besvikna. På något sätt lyckade jag samla ihop mig och göra det någorlunda, men helst hade jag velat åka hem och kurat ihop i ett hörn, säger hon.

”Det är helt sjukt”

När intervjun är slut har hon ett tillägg.

Det blir ett spontant försvarstal av en svensk superstjärna som bröt armbågen i februari – eller en utskällning av alla som inte förstår storheten i att Sarah Sjöström hittills blivit sjua på 100 meter fjäril och femma på 100 meter frisim.

– Nu ska vi heja på Sarah. Peppa henne, säger Coleman och fortsätter:

– Det är helt sjukt att hon är här. Jag har följt henne från första början och det är helt fantastiskt. Hon är på väg att ta sig till tre individuella finaler på ett OS med den här kvaliteten. Folk som sitter hemma och lägger medaljhopp på henne kan själva försöka bryta armbågen och ta sig till en OS-final. På riktigt. Det gäller att vara fair mot henne för hon gör fantastiska prestationer.

Michelle Coleman.
Michelle Coleman.

Se hela OS i Tokyo på discovery+

Allt om sommar-OS 2021 i Tokyo

Stor guide: Hela OS-programmet dag för dag, tv-tider och svenska truppen

OS-guide: Friidrott OS-guide: Simning OS-guide: Handboll OS-guide: Fotboll

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.