Mästare väljer rallycross

avAnna Andersson

Publicerad:
Foto: MJP Racing Team Austria.
Kevin Eriksson inför VM-säsongen 2017

Mattias Ekström får tuff konkurrens.
Av en gammal teamkompis och mästare.
– Vi kommer att vara en seriös utmanare, säger Timo Scheider.

Han har vunnit DTM två gånger, precis som Ekström, han har dessutom vunnit Le Mans klassiska 24-timmarslopp och satsar han på VM i rallycross tillsammans med det övertikiska teamet MJP Racing Team Austria.
– Rallycross är den ultimata motorsporten, säger Scheider i ett pressmeddelande och mästerskapet blir allt bättre nu när flera fabriksteam ställer upp och MJP Racing har byggt en ny bil och kommer att vara en seriös utmanare, säger Scheider i ett pressmeddelande.

Svensk VM-chans

Vid sidan av den rutinerade tysken finns en svensk, Kevin Eriksson som imponerade med en fantastisk omkörning när han vann Tysklands VM-deltävling 2016. Den fräcka manövern gjorde att FIA (internationella bilsportförbundet) nominerade honom till sitt pris ”Action of the year”.
– Jag är väldigt glad över att få chansen hos MJP Racing Team Austria och köra hela VM-säsongen. De är också en fantastisk känsla att få ha Timo Scheider som teamkollega, säger Kevin Eriksson.
– Jag har sett hur de har utvecklat den nya Ford Fiesta RXS och det kommer att vara fantastiskt att få köra den. Jag är väldigt tacksam över att få den här chansen.
Tidigare är det klart att den regerande mästaren Mattias Ekström och hans team EKS får fabriksstöd från Audi i år och Volkswagen satsar tillsammans med den dubble mästaren Petter Solberg och där har även Johan Kristoffersson en förarplats.
Säsongen startar i Barcelona, Spanien, om ungefär sju veckor.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM