De kör lagtävlingen i VM för Sverige

Foto: TT
SPORTBLADET


ST. MORITZ. André Myhrer trotsar tränarnas råd och deltar i lagtävlingen. 

Även skadedrabbade Maria Pietilä Holmner kör för Sverige. 

– Det kanske inte är det smartaste draget, men jag känner att vi har en väldigt bra chans att ta guld, säger Myhrer. 

Maria Pietilä Holmner och André Myhrer har båda varit osäkra kort inför VM. Men nu har knäskadade ”PH” och ryggskadade Myhrer lämnat klartecken till mästerskapet. 

Sverige, som är regerande bronsmedaljörer, ställer upp med bästa tänkbara lag när stjärnorna bildar lag tillsammans med Mattias Hargin och Frida Hansdotter. 

– Det har känts bättre och bättre. Jag tror inte att jag har tappat något i åkningen och det känns som att vi har hittat ett recept för att ta hand om ryggen så jag försöker gå all in på allting, säger Myhrer.

”Hade ångrat mig annars”

Tränarnas rekommendation var dock att 34-åringen skulle stå över lagtävlingen. 

– Egentligen var vår idé att prioritera slalomen. Om han inte mår hundra procent är det bättre att han satsar på det han är bäst på, men han säger att han är återställd och vill och vill åka teameventet, säger Heinzpeter Platter. 

Myhrer har tvingats stå över de senaste världscuptävlingarna på grund av sin rygg. Men för honom var det aldrig någon tvivel om att han skulle delta i lagtävlingen.

– Det kanske inte är det smartaste draget, men jag känner att vi har en väldigt bra chans att ta ett guld och den chansen tänker jag inte förpassa. Jag tror att jag kan bidra med något och i storslalomen är det viktigt med startpositioner och även där, vem fan vet, det kanske kan bli något där också, säger han. 

För Pietilä Holmner var det heller aldrig något snack. 

– Jag har kört två bra storslalomdagar och har känt att tuffheten börjar komma och. Jag är inte den som sticker ut hakan och säger att jag är duktig, men jag känner att jag hade ångrat mig om jag sagt nej, säger hon. 

ARTIKELN HANDLAR OM