Shiffrins VM-miss – körde ur

Hon har dominerat alpinsäsongen fullständigt.

Men på VM gick det åt skogen direkt för Mikaela Shiffrin som körde ur bara några meter från mål.

– Det är en besvikelse men så kan livet vara ibland, säger hon i Viaplay.

Redan på alpina VM:s första dag hade Mikaela Shiffrin chans på guld. I kombinationen var den amerikanska suveränen sexa efter super-G-åket innan det var dags för hennes specialitet: slalom.

Men då gick allt fel.

Med bara några få meter kvar till mål körde 27-åringen ur och gick därmed miste om medalj.

PLUS: Lista: Sveriges största skidtalanger födda 2005–2006

– Jag hade ett väldigt bra åk. Visst, det folk ser är typ att ”hon klarade inte att ta medalj”. Men jag åkte ändå precis som jag ville i den här backen, säger hon i Viaplay.

”Vet att alla tänker...”

I det senaste stora mästerskapet, OS i Peking för ett år sedan, hade hon det väldigt tungt. Då gick hon in som stor favorit men lämnade mästerskapet utan att ha tagit en enda medalj.

– Jag vet att alla tänker att ”oj, blir det här en repris på OS”. Men jag bryr mig inte så länge jag åker så här. Visst, det är en besvikelse men jag åkte så som jag vill åka, säger hon.

Har dominerat

Italienskan Federica Brignone vann, 1,62 sekunder före schweiziskan Wendy Holdener och 2,26 före österrikiskan Ricarda Haaser.

Shiffrin har dominerat alpinsäsongen och har radat upp världscupsegrar – framför allt i slalom. Hon står noterad för 85 världscupsegrar och är därmed en seger ifrån Ingemar Stenmarks rekordnotering.

Mikaela Shiffrin
Mikaela Shiffrin

Alpina VM 2023: Hela programmet med tv-tider

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN