Linn Svahn hoppar av världscupstafetten

Sverige har drabbats av ett avbräck inför dagens världscupstafett i Toblach.

Linn Svahn, 23, hoppar av. Det meddelar landslaget via ett pressmeddelande.

– Linn kände sig osäker i morse hur läget var och om det var någon förkylning på G så hon tog det säkra före det osäkra och passade, säger Ola Ravald till Sportbladet.

Sverige skulle ställa upp med två lag i dagens damstafett i Toblach.

Men bara Sveriges förstalag kommer att ta sig i mål.

Detta då Linn Svahn, som skulle ha åkt den sista sträckan för det svenska andralaget, valt att hoppa av då hon känt sig krasslig.

Det svenska andralaget kommer att åka de tre första sträckorna i damernas stafett i Toblach. Därefter kommer laget att hoppa av stafetten. Anledningen är att Linn Svahn står över söndagens stafett”, skriver landslaget i ett pressmeddelande.

Ola Ravald, Linn Svahns tränare, berättar varför hon hoppar av.

– Linn kände sig osäker i morse hur läget var och om det var någon förkylning på G så hon tog det säkra före det osäkra och passade. Hon har belastat mycket ett tag nu så hon hämtar hem lite för att förhoppningsvis inte få någon sjukdom och att också återhämta kroppen, säger han till Sportbladet.

”Noll motivation”

Maja Dahlqvist, som kör första sträckan för andralaget, medger att Linns avhopp gör att motivationen försvinner.

– Vi har kastats från plattan i mattan till noll motivation. Vi vet att även om det går riktigt bra som kommer vi inte att fullfölja det hela vägen, säger hon i Viaplay.

De övriga i laget: Maja Dahlqvist, Moa Lundgren och Johanna Hagström, kommer att åka sina sträckor under stafetten – men efter Hagströms sträcka kommer tävlingen vara över för Sveriges andralag.

Sveriges förstalag slutade tvåa i stafetten efter att Tyskland diskats – medan andralaget alltså inte kom i mål.

Linn Svahn.
Linn Svahn.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.