Elvira Öbergs ilska – under snabba loppet

Publicerad 2023-12-01

Elvira Öberg åkte snabbast av alla – men hade en tung dag på skjutvallen.

Hon var irriterad under fredagens sprint i Östersund.

– Man ropar och ropar och ropar, säger Öberg till SVT.

Elvira Öberg åkte snabbt och hade chans på seger trots en bom i det liggande skyttet.

Men efter att ha bommat tävlingens två sista skott föll hon tillbaka och blev inte ens bästa svenska trots bäst åktid av alla i tävlingen. Öberg åkte fem sekunder snabbare än slovenskan Anamarija Lampic som var näst snabbast i spåret.


Skidskytte: Världscupen 2023–24 – tävlingsprogram och tv-tider

Ilska under loppet

Just den höga farten i spåret ledde till irritation när inte konkurrenterna var lika snabba.

– Ur spår-regeln fungerar inte alltid klockrent. Jäklar vad jag har fått vara irriterad på folk i dag. Ropar man ska de flytta på sig och det har de inte gjort i dag, säger Elvira Öberg till SVT.

Hon tycker att frågan måste tas upp på lagledarmötet inför nästa lopp med individuell start.

– Jag har varit irriterad i dag. Det blir frustrerande. Det var framför allt på sistavarvet när jag känner att jag har betydligt högre fart än alla andra och så ropar man och ropar och ropar och ropar och så är det fullt i vägen framför en, säger Öberg.

Elvira Öberg.

Öberg blev distraherad

Vann tävlingen gjorde fransyskan Lou Jeanmonnot som sköt fullt och där bakom slutade norskorna Karoline Knotten och Juni Arnekleiv tvåa och trea.

Mona Brorsson blev bästa svenska på en tiondeplats, precis före Elvira Öberg som slutade elva och var missnöjd med sina två sista skott i tävlingen.

– Jag tror att jag störs lite av att jag bommar fjärde skottet (i sista skyttet). Då är det som att jag blir lite distraherad eller någonting. Då gör jag ett dåligt jobb på femte också. Jag är riktigt missnöjd med det, för jag tappar från att vara i ledning till att knappt vara topp tio, säger Öberg till SVT.

Linn Persson slutade på 13:e plats, Hanna Öberg på 14:e, Tilda Johansson blev 42:a, Anna Magnusson 68:a och Stina Nilsson 69:a.