Fornling: Jag går fram som ett ånglok

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYR N
Sven Fornling.

avStefan Alfelt

SPORTBLADET

MALMÖ. Sven Fornling har alltid varit en fighter med massor av energi, hjärta och som han själv alltid sagt född med en käke av granit.

Mot tysken Arijan Sherifi visade Sven att han är en boxare också. En riktigt jäkla bra boxare.

– Vad ska man säga, jag går fram som ett ånglok, säger Sven Fornling.

Han är en av de absolut mest vältränade boxarna överhuvudtaget. Sherifi vann första ronden, men sen var det Svens match.

– Jag behöver en rond för att känna mig för. Sen ökar jag därifrån.

Han gick in till Edvard Perssons gamla dänga ”Lite grann från ovan”. En flört med den skånska hemmapubliken av Malmökille Fornling.

– Jag älskar er allihopa. Jag älskar er, skrek Sven han till folket på läktarna i Baltiska hallen.

Även Berghult vann

Sven Fornling går i lätt tungvikt. Samma viktklass som Erik Skoglund och numera även Badou Jack. Sven har flera gånger utmanat Skoglund och nu kliver han upp på rankingen mot de placeringar som kan motivera ett sånt svenskmöte.

– Nu blickar vi framåt. Mot Etage eller Hipp eller var det blir (två nöjesetablissemang i Malmö). Nu blir det festa sen får vi prata om nästa steg om en vecka eller två när jag är i form för att prata om sånt igen, säger Sven.

Svensk boxning har exploderat och dess huvudstad är Malmö. Utöver Fornling och ”Gäddan” Granat boxades även Simon Henriksson och Patricia Berghult på galan. Vid ringside satt Klara Svensson och Maria Lindberg. Också de Malmöiter.

Patricia Berghult vann på delat domslut över polskan Karina Kopinska som chansboxades med vilda svingar vilka träffade ganska bra flera gånger. Patricia fick inte ordning på sin vänsterjabb som hon skulle ha hållit sin motståndare på avstånd med men fick ändå två av domarna med sig.

– Jag tycker ändå att jag träffade med flest hårda slag. Nu vill jag ha en ny match så fort som möjligt, sa Patricia.

”Slåss kan alla”

Simon Henriksson imponerade inför sin hemmaklack när han boxade ut Mateusz Krajewski som med nöd och näppe klarade sig från att bli knockad i slutet av andra ronden. Simon visade upp en snabb och varierad boxning.

– Det är så bra boxning ska vara. Slåss kan alla, sa Henriksson.

Daniel Hartvig var femte svensk i galan och den ende som inte kommer från Malmö. Göteborgaren slog ungraren Pal Olah klart på poäng efter fyra intensiva ronder med mycket slagväxling.

Hartvig matade in många effektiva uppercutar när boxarna gick i clinch. Ungraren skallade Hartvig flera gånger.

ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning