Slutspelsvalen i bandyn gjorda

Foto: BILDBYRÅN
Magnus Muhrén.
SPORTBLADET

Villa-Lidköping vann serien och valde den korta vägen till kvartsfinal.

– Det är bara 45 minuter dit och blir häftiga matcher, säger assisterande tränaren Magnus Muhrén om valet av Vänersborg.

Villa-Lidköping vann som väntat seriens sista match mot Tellus med 6–1 och säkrade seriesegern före Edsbyn.

Laget fick därmed välja kvartsfinalmotstånd först och nobbade både åttan Broberg/Söderhamn och sjuan Hammarby för derbymotståndet Vänersborg.

– Det finns många aspekter i det. Vi väljer först och främst det lag som passar oss mest. Vi vill gärna spela inomhus istället för utomhus och det har spelat in och sedan får vi kortare resor nu. Istället för att lägga en hel dag på att åka upp till Söderhamn har vi nu bara 45 minuter. Det är häftiga matcher för alla inblandade. Det är bara en bra känsla, säger assisterande tränaren Magnus Muhrén.

”Två giganter på andra sidan”

I en eventuell semifinal väntar sedan Bollnäs – eller Hammarby. Även valet på Bollnäs var enkelt, menar Muhrén.

Man ville inte ställas mot tabellfyran Sandviken eller regerande mästaren och femman Västerås, som möts direkt i en tuff kvartsfinal.

– Det är två giganter som möts på andra sidan i den på pappret tuffaste kvartsfinalen. Vi har valt den väg där vi tror att vi har bäst chans till en final, säger tränaren.

Du var inte avundsjuk på Sandviken?

– Det kan jag inte säga... Vi är så klart nöjda över att vi har vunnit serien och att vi fick välja. Det har varit den tuffaste elitserien på många år och vi har haft ett övertygande år. Hittills ser det väldigt bra ut!

Längre ner i tabellen säkrade Sirius elitseriekontraktet efter seger mot Hammarby. Tillberga, som spelade 4–4 mot Kalix, tvingas därmed till kval.

ARTIKELN HANDLAR OM