”Tagit över hans förälskade fjärilar”

Maria PH:s passning efter bronset

SPORTBLADET

ST. MORITZ/STOCKHOLM. Maria Pietilä Holmner trotsade knäsmärtorna och körde bronset till Sverige i lagtävlingen.
Inspirationen hittade hon hos Börje Salming.
– Jag har låtsas att jag har varit lite tuff, Salming-känsla, säger ”PH”.

Foto: TT
Maria Pietilä Holmner och André Myhrer

Maria Pietilä Holmner var inte ens säker på om hon skulle köra lagtävlingen för Sverige. När tävlingsdagen var över hade 30-åringen varit med och ordnat ett svenskt brons.

Efteråt beskrev Pietilä Holmner, som nyligen kommit tillbaka från en skada, nervositeten innan start och glädjen efteråt.

– Det känns som jag tagit över några av Kölls förälskade fjärilar i magen, sa 30-åringen till TV4.

”Vet inte om hon kommer säga ja”

Citatet är en passning till landslagskamraten Alexander Köll som tidigare i veckan ombads beskriva ”det fria fallet” i början på St Motitz störtloppsbacke.

– Det är som när man är förälskad och har fjärilar i magen. Det är lite så det känns. Man vet inte vad som kommer hända. Om hon kommer säga ja eller nej när man vill pussa henne. Det är så det känns. Man vet inte vad som kommer hända. Men i slutändan gick allt bra.

Körde ”en Salming”

Pietilä Holmner var osäker på VM-start efter att ha dragit på sig en knäskada strax innan nyår. Efter bronset kunde hon pusta ut.
– Jag känner mig otroligt lättad. Det var ett ganska tufft beslut för mig att sticka ut hakan och säga att jag kör när jag har haft den här uppladdningen.
Hur kändes det i knät?

– Det svider lite. Men min sjukgymnast kom med ett tips inför det här, hon sa ”du får köra lite Salming, att ha ont är okej”. Så jag har låtsas att jag har varit lite tuff, Salming-känsla. 

Köll blev 30:e man i super-G och 35:a i störtloppet.

ARTIKELN HANDLAR OM