Nadal enkelt vidare – men ingen ’drömsemi’

Foto: JEWEL SAMAD / AFP

avAndreas Käck

SPORTBLADET

Rafael Nadal, 31, tappade bara fem game mot Andrej Rublev, 19, och är enkelt vidare till semifinal.

Men det blir ingen drömsemi mot Roger Federer.

Schweizaren föll med 3–1 i set mot Juan Martin Del Potro.

Världsettan Rafael Nadal fortsätter att imponera i US Open.

Kvartsfinalen mot ryske sensationen Andrej Rublev förvandlades till en skrattmatch; Nadal bröt tonåringens serve direkt och satte tonen för var som till slut blev en promenadseger.

Han vann till slut med 6-1, 6-2, 6–2 och är således vidare till semifinal.

– Alla segrar ger självförtroende. Jag hoppas kunna fortsätta på den inslagna vägen, men jag vet att det kommer bli tuffare i semifinalen, säger Nadal i Eurosport.

Stöd på läktarna

Ja, för nu väntar Juan Martin Del Potro som imponerade stort och slog ut Roger Federer i kvartsfinalen som avgjordes tidigt svensk torsdagsmorgon.

Argentinaren kunde med stort sydamerikanskt stöd på läktarna plöja ner Roger Federer i en riktig rysare som slutade i siffrorna 5-7, 6-3, 6-7, 4-6.

Monstruös vändning

Del Potro vann sina tre första matcher i raka set och svarade sedan för en monstruös vändning mot Dominic Thiem i åttondelsfinalen.

Semifinalen mellan Nadal och del Potro spelas på fredag.


Ny världsetta

På damsidan är amerikanskan Coco Vandeweghe, 25, vidare till semifinal efter seger mot världsettan Karolina Pliskova. Resultatet innebär också att spanjorskan Garbine Muguruza – som åkte ut i åttondelsfinal – blir ny världsetta på måndag.

ARTIKELN HANDLAR OM