”De kunde konstatera en rejäl smäll”

Tv-profilen om explosionen i Nashville

Av: Anton Johansson

Publicerad:

SPORTBLADET

Nashville skakas av att en husbil exploderade i stadens centrala delar och polisen misstänker ett attentat.

I Nashville befinner sig NHL-stjärnan Mattias Ekholm, 30, och tv-profilen Ida Björnstad, 34.

”Ett attentat av den här kalibern är det sista Nashville behöver”, skriver Ida Björnstad i ett sms.

Det var på juldagsmorgonen som husbilen exploderade.

Tre personer har hittills rapporterats skadade och får nu sjukhusvård enligt WTVF. De ska inte ha livshotande skador. Flera kvarter har även evakuerats. Området är avspärrat och personer uppmanas att hålla sig borta från bilar och andra fordon på grund av risken för fler explosioner.

Svenskar i NHL-laget

NHL-laget Nashville Predators har flera svenskar i laget – bland annat Mattias Ekholm som tillsammans med sin fru, tv-profilen Ida Björnstad, och deras son bor ungefär en kvart utanför stadskärnan.

”Vi har följt rapporteringen på nyheterna och det är klart att man får sig en tankeställare när det sker attentat på det här viset. För oss har Nashville alltid förknippats med en säker plats att vistas och bo i. Kan också känna starkt för invånarna i övrigt som fortfarande försöker återhämta sig efter tornadon som svepte genom staden tidigare i år, samt pandemin som satt djupa spår. Ett attentat av den här kalibern är det sista Nashville behöver”, skriver Ida Björnstad.

Ida Björnstad och Mattias Ekholm.
Foto: CAROLINA BYRMO
Ida Björnstad och Mattias Ekholm.

”Rejäl smäll”

Enligt lokala medier ska smällen ha känts flera kilometer bort.

”Vi kunde inte höra smällen. Men några vänner bor närmare och de kunde konstatera att det var en rejäl smäll”, skriver Björnstad.

Publicerad:

LÄS VIDARE