Tour de Ski

Tour de ski har drabbats av ett coronafall

Av: 

Moa Berander

Anna Rydén

SPORTBLADET

Tour de ski har drabbats av sitt första coronafall.

Den franske tränaren Alexandre Rousselet har testats positivt, uppger Nordic Magazine, och sitter nu i karantän.

– Jag var orolig för att detta skulle hända oss, säger han till tidningen.

Touren drabbats av sitt första coronafall. Alla åkare, ledare och journalister testades under söndagen, innan touren flyttar vidare till italienska Toblach. Det var då den franske tränaren Alexandre Rousselet testades positivt. Han sitter nu isolerad på ett hotell tillsammans med sin rumskamrat och måste lämna touren.

”Åkarna måste hålla fullt fokus”

– Det är något vi hade förutspått kunde hända. Vi har alltid vidtagit våra försiktighetsåtgärder så jag hoppas att jag inte överför det till någon annan. Åkarna måste ha fullt fokus på tävlingarna som väntar i Toblach, säger han till den franska tidningen.

Damtränaren Thibaut Chêne tar nu över ansvaret. Även juniortränaren Samuel Régé-Gianasso är på plats för att kunna ta över om det skulle behövas.

Tidningen uppger också att de ansvariga för Tour de ski noggrant kommer övervaka att det inte blir någon oönskad snöbollseffekt.

Anders Byström tyckte att testningen gick bra till under söndagen.

– Vi fick en slottid där alla skulle in och göra tester. Det stod fem bord uppställda och så var det testpersonal där. Det var bara att sätta sig på en stol och i med en pinne i näsan, sen tog det en halvtimme innan fick vi svar på alla tester och det var negativt, så det var skönt, säger Byström och fortsätter:

– Det är en stressfaktor det där, så klart. Om det hade varit ett positiv där, vad hade hänt då? Men det är verkligheten vi lever i just nu och jag tycker det sköttes bra i går.

”Om man får det, vad händer då?”

Den svenska åkaren Frida Karlsson blir oroad av beskedet om ett positivt test.

– Man är lite nojig. Det känns som att någon gång kanske någon i Sverige åker dit också och då är det osäkert vad som händer med resten av laget, säger hon till TT och fortsätter:

– Och om man får det, vad händer då? Det är klart att det finns en viss oro, men samtidigt så har vi klarat oss än så länge. Det känns som att vi är noga med vad vi gör och hur vi hanterar den här situationen, så jag känner mig ändå trygg.

Norska längdskidåkarna har valt att avstå Tour de Ski på grund av de riskerna det medför att resa under coronapandemin.

Touren fortsätter i morgon, efter att ha haft en vilodag i dag, när tävlingen flyttas från Schweiz till Italien.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Tour de Ski

LÄS VIDARE

Längdchefen kritisk mot FIS: ”Under all kritik”

ÄMNEN I ARTIKELN

Tour de Ski

Längdskidor

Frida Karlsson