Skidskytte

Nytt personbästa för Stina Nilsson

Av: 

Petra Thorén

Stina Nilsson
Stina Nilsson

SPORTBLADET

Stina Nilsson har blivit kritiserad för sina åktider.

Under fredagen gav den nyblivna skidskytten svar på tal: hon öppnade starkast av alla i sprintloppet och hade den tredje snabbaste åktiden totalt.

– Det är så himla kul när man ser sådana här framsteg, säger Stina Nilsson som till slut blev 22:a.

Resultatraden blir bara bättre och bättre för Stina Nilsson: 99:a, 69:a, 48:a och under fredagen 22 :a i IBU-cupens sprint.

Sprinten var svenskans fjärde internationella tävling i skidskytte och nu börjar pusselbitarna falla på plats.

Den före detta längdåkaren, som varit kritiserad för sin åkning, hade snabbaste åktid in till första skyttet. Väl på vallen behövde hon längre tid än 78 konkurrenter. Det blev en bom.

Vid 3.4 km låg Stina Nilsson på 12:e plats, men andra skyttet gick tyngre. Med två bom i stående (tre totalt) tappade Stina Nilsson i fältet, men med fortsatt stabil skejtprestation blev hon 22:a. Stina Nilsson, som var en utpräglad sprintåkare i länglandslaget, noterades för den tredje bästa tiden totalt och bäst av de åkare som

– Jättekul. Jag tror på Stina hon behöver få växa in i det här. Göra många tävlingar så kommer det att släppa, säger SVT-experten Helena Ekholm i dagens sändning av herrarnas världscup, där ämnet Stina Nilsson och åktider kom på tal.

Stina Nilsson talade själv med TT efter loppet.

– Det har gått stadigt framåt varje dag. Så det är jätteskönt att känna att kroppen svarar bättre och bättre, både hur jag ska agera i spåret och på vallen, sa Nilsson på telefon från Arber.

22:a plats var ett stort steg framåt efter att hon tidigare i IBU-cupen.

– Det var tuffa dagar här i början. Jag kände att min åkform inte var där jag ville att den skulle vara, och jag har verkligen varit tydlig med mig själv att kroppen inte har känts som jag har velat, säger hon.

Det blev en fin svensk dag i stort med Ella Halvarsson på femte plats. Anna Magnusson blev 12:a, Emma Nilsson slutade på en 17:e plats och Ingela Andersson på 29:e plats.

ANNONS

Ses vi på lördag? Stryktipset ger dig det absolut bästa från fotbollsvärlden – varje helg.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Bergström: Tur att vi slapp se på eländet

ÄMNEN I ARTIKELN

Skidskytte

Stina Nilsson