Edsbyn upprepade supervändningen

Till semi efter tre raka segrar

Edsbyn har gjort det igen.

Efter klara 7–3 fullbordades vändningen från 0–2 till 3–2 i matcher mot Vänersborg.

– Jag tycker vi har varit bättre i de fyra sista matcherna, säger Hans Andersson.

Se alla mål från elitserien i bandy här!


Edsbyn vaknade sent, men på nytt har regerande mästarlaget upprepat historien.

Precis som i kvartsfinalserien mot Västerås 2008 och i semifinalserien mot Villa Lidköping 2018 har Edsbyn vänt en slutspelsserie från 0–2 till 3–2 i matcher och avancerat. Den här gången blev det Vänersborg som fick smaka på den ovanliga vändningen.

Ett tidigt kommando blev för mycket för gästerna som i till slut föll med 7–3 och vändningen var fullbordad.

– Jag tror vi är hetare än de och skaffar mer avslut i straffområdet och då brukar det vara lite närmare att göra mål, säger Hans Andersson i Sportbladet Play.

– Det kändes jättetryggt så klart. Sista matcherna har vi inte släppt till alls så många målchanser så när vi går in med 4–1 så känns det stabilt, säger han om känslan i halvtid.

Efter att ha blivit överkörda i första matchen tvingades Edsbyn tänka om. Det blev jämnare i den andra, men den första segern kom i den tredje och därefter var kvartsfinalen Edsbyns.

”Tryggt och stabilt i gruppen”

– Första matchen är vi inte alls nöjd. Vi spelar rakt som de ville och då fick vi ändra om lite och tänka mer på defensiven och inte låta dem ställa om så mycket. Efter det tycker jag att vi har varit bättre de fyra sista matcherna.

Ett orosmoln för Edsbyn inför slutspelet var gruppharmonin. Stjärnvärvningen Robin Öhrlund och tränarlegendaren Ola Johansson lämnade båda under uppmärksammade former under säsongens gång.

Det har dock inte påverkat laget nämnvärt menar Andersson.

– I gruppen har det inte varit alls så rörigt. Det är mer hipp happ så försvann en utan att vi visste någonting och sedan försvann en till, men i gruppen har det varit tryggt och stabilt. Vi vet var vi har varann.

”Borde börja bli lite möra”

De båda tidigare gånger slutade det i SM-guld efter supervändningarna. Om historien ska upprepas måste först AIK besegras i semifinalen innan antingen Villa Lidköping eller Sandviken väntar i SM-finalen.

– De har också spelat fem matcher. Jag gissar att det gått lite mer fram och tillbaka i deras matcher än vad det gjort i våra fem så de borde också börja bli lite möra, säger Andersson om semifinalen mot AIK.

Du ser hela slutspelet i elitserien fram till finalen på Sportbladet Play.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.