Malmö FF:s cupfiasko fullbordat

Publicerad:
Uppdaterad:
Malmös FF:s Anders Christiansen deppar.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Malmös FF:s Anders Christiansen deppar.

SPORTBLADET

Malmö FF har inte vunnit svenska cupen sedan 1989.

De får lov att vänta minst ett år till – efter att ha förlorat med 1–0 mot Gais och fullbordat fiaskot.

– Det som hände nu finns inte i vår värld, säger Marko Johansson till C More.

I en grupp med Halmstad, Västerås och Gais var Malmö FF storfavoriter att ta sig vidare.

Men klubben är ute ur svenska cupen efter bara två matcher.

Efter att ha förlorat på hemmaplan mot Västerås förra helgen var skåningarna piskade att vinna måndagens möte med Gais.

Men efter att Adnan Maric satt ledningsmålet för göteborgarna redan i den tolfte matchminuten, sedan han dragit till strax utanför straffområdet, var det uppförsbacke för MFF.

– Vi måste upp med bolltempot. Det låter klyschigt, men det är vad det är. Vi måste steppa upp, det här är inte värdigt Malmö FF, sade en frustrerad Felix Beijmo i pausvilan till C More.

Inte vunnit på 32 år

Gästerna radade upp chanser under de sista 45 och hade det inte varit för ett desperat spelande hemmalag samt en briljant målvaktsinsats från Mathias Karlsson hade siffrorna kunnat vara annorlunda.

Men den regerande svenska mästaren – med Ola Toivonen, Marcus Antonsson, Anel Ahmedhodzic och Jo Inge Berget i en startelva – fick aldrig in någon boll i mål på Bravida arenas plastmatta.

När Anders Christiansen så drog på sig sitt andra gula kort och visades ut med knappa kvarten kvar var saken biff.

Gais höll undan och vann med 1–0. Nu gör de upp med Västerås om vilket lag som kniper kvartsfinalplatsen i en ren gruppfinal.

– Det är oacceptabelt. Vi ska vinna den här gruppen och gå för vinst varje match. Det som hände nu finns inte i vår värld. Inte för Malmö. Vi måste höja oss. Så enkelt är det bara, säger målvakten Marko Johansson till C More.

Malmö FF, som inte vunnit svenska cupen sedan 1989, får vänta ytterligare ett år på att vinna titeln.

– Det är enormt frustrerande att vi förlorar den här matchen. Det blir nog inte mycket sömn i natt. Jag kan inte kritisera laget för arbetsinsatsen och antalet chanser vi skapar. Men vi är för oskarpa framför mål, säger tränaren Jon Dahl Tomasson till klubbens hemsida.

– Tittar man på matchbilden är det overkligt att vi inte gör mål. Förra året gjorde vi rekordmånga mål i serien så det finns ingen egentlig förklaring till att vi är så oskarpa nu. Men vi gratulerar Gais till de tre poängen.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE