”Tråkiga” Villa stormar mot semifinal

Skyttekungen fortsatt stekhet

Villa jublar efter ny överkörning.
Villa jublar efter ny överkörning.

De blev beskyllda av motståndaren för att spela tråkigt efter första kvartsfinalen.

Då svarade Villa Lidköping med att köra över Sirius på nytt.

– Vi fortsätter på spåret vi satte in i den första matchen, säger Joel Broberg.

Se alla mål från elitserien i bandy här!


Sirius tränare Olle Gabrielsson menar att elitseriens seriesegrare Villa Lidköping är tråkiga att titta på. Det sa han redan i intervjun inför lagens första drabbning i Lidköping och efter matchen utvecklade han det för Bandypuls.

– De vill kontrollera matcherna och någonstans gör dom det fullt ut. Villa har extremt mycket boll. Man kan spela bandy på olika sätt, och det är deras sätt, sa han till sajten.

Hur svarade Villa? Genom att enkelt besegra Uppsalalaget på nytt. Den här gången med 9–4. Christoffer Edlund blev på nytt tremålsskytt, precis som i första mötet.

”Vi ska nypa en semifinalplats”

– Vi fortsätter på spåret vi satte in i den första matchen så, ja, det är en bra känsla, säger en annan målskytt Joel Broberg i Sportbladet Play.

– Vi ska köra på med vårat så tror jag att vi ska nypa en semifinalplats.

Nu krävs det ett mirakel för att Sirius ska få spela semifinal. De måste inte ”bara” vinna tre raka matcher, utan de måste besegra ett lag som de inte ens mäktat med att spela oavgjort mot på 15 raka försök i seriesammanhang.

– Det är tufft så klart. Det var inte vad vi hade hoppats på, säger Sirius Ted Bergström om förlusten i Sportbladet Play.

– Det är ett oerhört bra lag vi möter. Vi lär hitta på någonting för att störa dem i alla fall.

Du ser hela slutspelet i elitserien fram till finalen på Sportbladet Play.

Sirius Ted Bergström.
Sirius Ted Bergström.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.