AIK:s nya slakt – körde över Frillesås

Villa vinnare i hemmapremiären

Av: Magnus Wilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

En dryg vecka efter derbyslakten mot Hammarby var det dags igen.

AIK körde över ett premiärspelande Frillesås.

– Vi gör en riktigt bra match, säger AIK:s lagkapten Johan Willes i Sportbladet Plays sändning.

Frillesås fick skjuta upp sin premiär mot Broberg/Söderhamn på grund av isproblem. I stället fick AIK stå för premiärmotståndet en dryg vecka senare under lördagen i Stockholms nya bandyhall i Gubbängen.

Det dröjde inte länge innan första målet kom.

Redan efter knappt fem minuter var Tobias Nyberg framme och sköt in 1–0 till ”Gnaget” genom ett skott utifrån.

Men Frillesås svarade direkt.

Frillesåsstjärnan Sergey Pochkunov serverade Robin Mohlén till ett friläge och hallänningarna kvitterade dryga minuten efter AIK:s ledningsmål. Robin Mohlén, 31, som under lördagen gjorde comeback i Frillesås två år efter att han tvingades avsluta sitt bandyspelande av personliga skäl.

Stjärnvärvningen poängbäst

Därefter var det inget snack om saken.

AIK kunde till slut gå till halvtidsvila med en 9–1-ledning med åtta olika målskyttar.

– Jag tycker vi ska gå ut och jobba. Vi är ett ganska nytt lag så vi är ännu inte färdiga så vi måste fortsätta jobba och hitta ännu bättre spel. Så jag tycker vi ska fortsätta som vi gör och bli mer trygga i det vi gör, säger AIK:s Christian Frohm i halvtid till Sportbladet Play.

I den andra halvleken kunde Frillesås stoppa blödningen bakåt något och efter ”bara” fem AIK-mål i den andra halvleken kunde Frillesås putsa till siffrorna och slutresultatet skrevs till 14–3. Storstjärnan Erik Pettersson blev poängbäst i matchen med sina fyra mål och två assist.

– Jag tycker vi gör en riktigt bra match. Det är inte så mycket snack. Andra halvlek är väl ett litet sömnpiller. Det känns som båda lagen åker och väntar lite på att det ska ta slut, men första är riktigt bra. Framförallt så är det bra att vi är här hundra procent i dag och gör det vi har snackat om. Nej, jag är jättenöjd, säger AIK:s lagkapten Johan Willes.

Tuffare för Villa

På annat håll tog guldfavoriten Villa Lidköping emot Motala senare under lördagen. Redan efter knappa 20 sekunder tog hemmalaget ledningen efter att Tim Persson varit framme på en retur.

Motala kvitterade sedan på liknande sätt när Albin Rohlén, som gjorde sin första match efter sin korsbandsskada, höll sig framme på en retur när Villamålvakten Jesper Thimfors fumlade med bollen.

Lagen följdes sedan åt, men strax före halvtid tog Villa ledningen för tredje gången i matchen genom stjärnvärvningen Christoffer Edlund från straffpunkten.

– Vi är väl inte jättenöjda med första halvlek. Jag tycker Motala är snäppet hetare än vad vi är, säger Villas Tim Persson, tvåmålsskytt i den första halvleken, till Sportbladet Play.

– I det stora en helt okej halvlek från oss. Vi jobbar och sliter, säger Motalas lagkapten Fredrik Lönn.

Dubbla hattrickhjältar

Direkt i andra halvlek tog Villa ett tydligare kommando. Knappt tio minuter in i halvleken hade hemmalaget utökat ledningen till 5–2 efter två nya mål, bägge på hörna, av Christoffer Edlund.

Det blev för mycket för Motala som inte orkade att mobilisera för att hämta i kapp underläget. I stället kunde Tim Persson göra sitt tredje mål för matchen efter 68 minuter.

Närmare än ett tröstmål i den 84:e minuten kom inte Motala och Villa vann med 6–3.

– Det var skönt att vi fick en seger. Första halvlek var inte så bra från vår sida. Jag tycker vi blev lite för passiva i det defensiva arbetet och de fick hålla i bollen och skapa lägen som vi inte vill att de ska skapa, säger Erik Säfström efter matchen till Sportbladet Play.

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.

AIK:s Daniel Andersson jublar mot Frillesås.
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
AIK:s Daniel Andersson jublar mot Frillesås.
Publicerad:

LÄS VIDARE