Northug talar ut: ”Det jag önskar”

Avslöjar nya planen: ”Jag hoppas”

Tre månader efter kokainskandalen.

Nu bryter Petter Northug, 34, tystnaden.

– Det har varit några tuffa månader, men nu börjar jag få distans till det hela, säger han.

I mitten av augusti stoppades den norske skidstjärnan Petter Northug av polis efter att ha kört 168 kilometer i timmen på en 110-väg.

Han omhändertogs för ett blodprov, därefter gjorde polisen en undersökning i 34-åringens hem och hittade kokain.

”Jag är förtvivlad och rädd över vad framtiden ska bringa och otroligt ledsen för alla som jag svikit igen”, skrev Northug i ett uttalande.

Han har inte uttalat sig offentlig sedan dess.

Förrän nu.

”Försökt glömma”

I en tv-intervju som Northug själv lagt upp på sin Facebook-sida berättar han att han börjar få ordning på sitt liv.

– Jag har försökt glömma och gå vidare. Nu börjar saker och ting bli normala igen. Jag är tillbaka till en normal vardag, och det är ju det jag önskar. Att återgå till jobbet och vara aktiv, det blir viktigt, säger Northug och syftar på sitt varumärke ”Northug Eyewear”.

– Kollegorna på jobbet har hjälpt mig väldigt mycket. De har varit stöttande och stått bakom mig. Vi har varit eniga om att vi ska ta oss igenom detta tillsammans, och det har vi gjort. Tillsammans känner vi oss starka och motiverade, säger han.

Petter Northug.
Petter Northug.

Vill köra långlopp

Det har kommit ut uppgifter om att Northug ligger i hårdträning för en comeback. Något han nu bekräftar. Dock är det inte tal om någon comeback till världscupen i längdskidåkning; det Northug har i sikte är enstaka långlopp, förutsatt att de får arrangeras.

– Det är ju inte säkert att de öppnar upp för motionslopp den här säsongen. Det kanske bara blir elitlopp och i så fall får jag stå vid sidan av, säger han.

– Men jag känner att det är en väldigt bra medicin för mig att komma ut i hård träning igen. Jag har kört pass på 6-7 mil i stort sett varje dag. Det tror jag har gjort mig gott. Jag hoppas stå på startlinjen i motionslopp den här säsongen, säger Petter Northug.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.