Allsvenskan i fotboll

Selmani räddade Hammarby i derbyt – bröt måltorkan

Av: 

Simon Norberg

Robert Laul

Per Bohman

SPORTBLADET

Sex matcher och 79 minuter fick Hammarbysupportrarna vänta.

Då klev Astrit Selmani, 24, fram och räddade en poäng i derbyt mot Djurgården.

– Jag hamnade lite i chock och hann inte tänka, bara smällde till den, säger anfallaren.

Astrit Selmani svarade för 15 fullträffar i Varberg under fjolårssäsongen och köptes loss till Hammarby för ungefär åtta miljoner kronor som klubbens nya anfallsstjärna.

Efter att ha dragits med covid-19 under försäsongen har 24-åringen haft en tuff inledning samtidigt som laget också har gått tungt i allsvenskans inledning.

Men när det behöves som mest klev skåningen fram.

Vid underläge 2–1 i den 79 minuten nådde Akinkunmi Amoo högst på Mohanad Jeahzes inlägg och nickade fram till Selmani som dundrade in kvitteringen.

”Var i chock”

Det var hans första mål i den sjunde matchen för säsongen och betydde en derbypoäng. Matchen slutade 2–2. .

– Jag tänkte inte så mycket. Jag drog till direkt när Amoo vann en nickduell. Helt sjukt att han vann den, känns som han hade en studsmatta under fötterna. Jag hamnade lite i chock och hann inte tänka, bara smällde till den. Jag tänkte först inte vända mig om, han vinner aldrig den. Sedan vände jag mig om, då var han högst upp i luften, säger Selmani efteråt.

Är det den här beslutsamheten du har letat efter i avsluten?

– När jag får bollen i boxen och jobba på en-två touch är jag som bäst. Utanför straffområdet är jag jobbig. Det är två olika delar i mitt spel. Men det är skönt att få igång målskyttet.

2-2 – men vilka var bäst?

– Ingen. Man måste vinna för att vara bäst. Vi styrde och ställde i första, men de gjorde 1-0. Sedan har de mycket boll i andra, men vi gör två mål. Det var lite konstigt, men säkert underhållande fotboll.

Astrit Selmani gjorde sitt första allsvenska mål i klubben.

”Odugligt”

Tar vi det från början så var det en svängig tillställning där Djurgården tvingades till två tidiga byten när målvakten Aleksandr Vasyutin och Jacob Une Larsson utgick skadade.

Kalle Holmberg gav sedan bortalaget ledningen precis innan vilan. Dessförinnan hade Hammarbylägret varit vansinniga på domartrion som blåste offside när just Selmani sprang sig fri. Problemet var att anfallaren var på egen planhalva när bollen slogs.

– Du menar när han var en och en halv meter på egen planhalva? Vi har inte haft så mycket flyt med offsiden i år.  Han var klart på egen planhalva, konstigt de missade den. Det blev inte så mycket tjafs. Gjort är gjort, säger tränare Stefan Billborn efteråt.

Gustav Ludwigson satte Hammarbys kvitteringsmål i upptakten på den andra innan Hampus Finndell sedan återgav gästerna ledningen efter ungefär timmen med en drömträff utanför straffområdet efter hörna.

– Jag är besviken på min effektivitet. Jag borde kanske ha gjort tre mål och laget fem mål. Vi borde ha varit mycker mera effektiva och det är något jag jobbar på personligen, suckade Ludwigson efteråt.

”Vi var det bättre laget”

Abbe Khalili fyllde på:

– Nej, det känns inte rättvist med 2–2. Vi borde ha vunnit.

Ni var det bättre laget?

– Ja, vi skapar fler chanser och mer klara lägen. Vi måste göra mål på våra lägen.

Kalle Holmberg kan delvis köpa motståndarnas resonemang.

– Vi misslyckas med att försvara ledningen två gånger. Det är surt. Det hade också kunnat sluta med en förlust å andra sidan, så lite nöjda får vi vara. Det var en bra match, men Djurgården har väl några fler vassa chanser än vad vi har.

Allsvenskan 2021: Här är hela spelschemat

Läs mer om vårens och sommarens fotbollsfester:

EM i fotboll 2021: Guide med datum, spelschema och tv-tider
Champions League-final 2021 (herrar): Allt inför Manchester City–Chelsea
Europa League-final 2021: Allt inför Manchester United–Villarreal

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Allsvenskan i fotboll

LÄS VIDARE

Bank: Även i oavgjorda derbyn finns det lag som vinner lite mer

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Djurgårdens IF Fotboll

Hammarby IF Fotboll