SM-semifinalen flyttas efter coronakaoset

Sandviken tvingades att lämna walk over i torsdagens semifinal mot Villa Lidköping på grund av misstänkt covid-19.

Även Villa har påvisat nio positiva testsvar, vilket klubben bekräftar för Nya Lidköpings-Tidningen. Nu flyttas de återstående semifinalerna lagen emellan. SM-finalen är planerad att spelas om åtta dagar.

– Det är högst otroligt att vi eller Sandviken kan ställa ett lag på benen då, säger Jonas ”Sparris” Johansson till NLT.

Se alla mål från elitserien i bandy här!


Svenska bandyförbundet och Svensk Elitbandy har beslutat att flytta den fjärde semifinalen mellan Villa Lidköping och Sandviken. Beslutet har fattats tillsammans med klubbarna.

– Ambitionen är att spela en avgörande match. Ett avgörande på plan är vad det handlar om, säger Per Selin, ligachef på Svensk elitbandy.

Nu förs en dialog med Uppsala kommun kring SM-finalerna.

– Dialogen vi har är om vi kommer få fram två finallag på sportsliga grunder eller om vi behöver titta på andra möjligheter för att få det, säger Selin.

”Många parter att förhålla oss till”

Hur det här påverkar SM-finalen är ännu oklart.

– Vi har många parter att förhålla oss till i denna fråga. Först och främst lagen på både dam- och herrsidan, men också arrangören Uppsala kommun och SVT då detta är årets stora bandyhändelse, säger Svenska bandyförbundets generalsekreterare Pär Gustafsson till förbundets hemsida.

– Det viktiga nu är att vi lyckas få till ett bra arrangemang och kunna spela SM-finalerna på sportsliga grunder, fortsätter han.

Något nytt datum för semifinalen är inte beslutat.

Villa leder med 2–1

Sandviken upptäckte under torsdagsmorgonen flera fall av misstänkt covid-19 inom truppen. Därmed tvingades säsongens positiva överraskning att lämna walk over och Villa tog ledningen med 2–1 i matcher.

Efter snabbtestning testade sju spelare positivt meddelade klubben på eftermiddagen och Sandviken meddelade även en nedstängning av verksamheten över helgen. Även Villa genomförde en snabbtestning på delar av truppen varav fem av sju testade spelare testade positivt.

– Det är så tråkigt. Killarna var så sjukt laddade för matchen i går och så händer detta. Är ju en helt chockartad utveckling att vi nu har nio spelare som har testat positivt i snabbtester, säger Johansson till NLT.

Du ser hela slutspelet i elitserien fram till finalen på Sportbladet Play.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.