Höör hemmakrossade Heid – största segern nånsin

Publicerad 2017-11-01

Regerande mästare och favorittippade även denna säsong.

Hittills har H65 Höör inte gjort någon besviken.

Idag avfärdades Heid med förkrossande 37–18 – Höörs största seger någonsin i högsta ligan.

Ja, ingen kan klaga på Höörs säsongsinledning. Laget har inte bara vunnit samtliga matcher – de senaste fyra har alla vunnits med minst 13 bollar.

När det idag dessutom var toppen mot botten låg ännu en utklassning i luften, något som verkar ha känts även i bortalaget Heids omklädningsrum...

– Vi ska bara köra och sen får vi se vad det står på tavlan när matchen är slut, sade Heids Rikke Jensen till lagets hemsida inför match.

Och när spelarna gjorde just detta kunde de läsa förkrossande siffrorna 37–18.

Största segern någonsin

Segern – med 19 bollars marginal alltså – är Höörs största någonsin i högsta serien. Näst största segern – med 18 bollar – togs även den mot Heid, med 38–20 hösten 2014.

– Det kändes faktiskt sådär i första, som att de fick göra mål på de få lägen de fick. Men sedan fick vi ordning på det och då bara fortsatte utklassningen, säger Höörs Mikaela Mässing angående de stora siffrorna.

Heid ned på jumboplats

En annan som bidrog i rekordmatchen var 18-årige junioren Amanda Andersson, som satte två kassar.

– Det var jätteroligt att få chansen, det gäller att ta vara på den tiden jag får på plan. Sedan väntar jag mig inte att ta en ledande plats i laget redan nu, säger den unga högernian.

Heid kom till matchen som nästjumbo och fick – i och med målskillnaden i kvällens storförlust – dessutom se sig passerade av Eslöv.