Redan bestämt att Northug petas

avEmelie Fredriksson

Publicerad:
Foto: Åserud, Lise / TT NYHETSBYRÅN
Northug och Hetland

Det är drygt 100 dagar kvar till OS.

Men redan nu har den norske landslagstränaren Tor Arne Hetland bestämt sig för att peta Petter Northug som avslutare i stafetten.

– (Finn Hågen) Krogh kommer att köra sista sträckan. Han visade att han är vår bäste förra vintern, säger Hetland till NRK.

OS är drygt 100 dagar bort men i Norge pågår redan diskussionen om vem som ska gå sistasträckan i stafetten på herrsidan.

Petter Northug, Johannes Hösflot Kläbo och Finn Hågen Krogh har nämnts i sammanhanget men enligt landslagstränaren Tor Arne Hetland står det redan klart vem som får uppdraget.

– Finn Hågen Krogh kommer att gå sistasträckan. Han bevisade förra vintern att han är vår bäste man. Hela Norge såg VM-stafetten i Lahti och det Finn gjorde där är i alla fall nog för mig. Han har levererat gång på gång, säger Hetland till NRK.

”Han är lurig”

Spurtkanonen Petter Northug har annars varit sistasträckans man de senaste åren och Krogh tycker, trots det fina omdömet av tränaren, inte att man kan avskriva stjärnan.

– Han är lurig. Han kan mycket väl komma till OS i toppform. Om han är i form får vi ta ett snack om vem som ska vara ankare och vem som eventuellt ska köra tredjesträckan, säger han.

Publicerad: