Nytt världsrekord av Sarah Sjöström

Foto: Christine Olsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
SPORTBLADET

Sarah Sjöström, 23, fortsätter att briljera.

På onsdagen satte hon sitt sjunde världsrekord – den här gången på 50 meter fritt på kortbana i världscupen i Moskva.

”Legendar!”, skriver det internationella simförbundet på Twitter.

Sarah Sjöström, 23, glänste på sim-VM i Budapest. Tre guld, ett silver och två världsrekord blev det för den svenska simstjärnan, som också utsågs till hela VM:s bästa kvinnliga simmare.

– Det här är häftigaste mästerskapet jag har varit på. Jag såg fyra-medleyn med Katinka Hosszu och det var så häftigt. Det är så coolt att få ha varit på ett VM i Ungern, jag tror inte att det finns något land som simningen är mer populär i. Det känns coolt att ha med det i sin simkarriär. Det är få saker som kommer att slå det, sa Sjöström.

Nu har hon slagit till igen.

”Såg fram emot det”

På en världscuptävling i Moskva drog hon till med nytt världsrekord på 50 meter fritt på kortbana. Tiden 23,10 innebar att hon putsade, ja, krossade, det gamla rekordet med 14 hundradelar.

– Jag kände mig riktigt bra förra veckan och jag såg fram emot att tävla i världscupen på kortbanan, sa Sjöström, som tidigare under onsdagen hade satt nytt personligt rekord på samma sträcka i kvalet, enligt SVT Sport.

Tvåan, nederländskan Ranomi Kromowidjojo, var 29 hundradelar efter Sjöström i mål.

Rekordet var svenskans sjunde i karriären. Därmed har hon nu flest genom tiderna tillsammans med Michael Phelps, USA, och Katinka Hosszú, Ungern.

Tog medalj

"Legendar!", skriver det internationella simförbundet på Twitter.

Och Sjöström nöjde sig inte med ännu ett världsrekord på 50 fritt.

23-åringen tog även silver på 100 meter individuell medley – åtta hundradelar efter segraren Katinka Hosszu som vann på 57,02.

På torsdagen simmar Sjöström 100 meter fritt och 100 fjäril.

"Bevisar att hon är världens bästa alla kategorier" 02:56

ARTIKELN HANDLAR OM