”Sjukdomen påverkar mer än jag trodde”

Av: 

TT

I British Open visade hon att spelet fortfarande finns där.

Men körtelfebern fortsätter att gäcka Anna Nordqvist.

– Det har påverkat mig mer än vad jag trodde, säger hon inför Solheim Cup.

Elva slag under par och en delad sjundeplats. Det var precis det besked som Anna Nordqvist ville ha i majortävlingen British Open i Fife, Skottland.

Ändå är 30-åringen lite osäker på var hon står inför Solheim Cup i Des Moines, USA.

Orsaken till det är körtelfebern, som hon började känna av inför majorn US Open i mitten av juli.

"Försöker bli bättre"

– Det var väl inte den allra bästa tajmningen, men det är inte så mycket man kan göra åt det nu. Jag försöker bli bättre. Det har varit ett annorlunda år men jag tycker att jag har spelat bra med de förutsättningar som jag har haft, säger Nordqvist.

– Hostan lade sig i början av förra veckan, och då hade jag hostat i fyra och en halv vecka. Men jag kan fortfarande vakna upp och ha ont i halsen vissa dagar. Jag känner mig även andfådd när jag går upp för en backe, så det är väl inte optimalt men jag är ändå redo för att spela.

Utöver halsont och sämre kondition är inte heller orken densamma som tidigare.

– Jag har bra och dåliga dagar och just nu har jag fler bra än vad jag har dåliga. Men jag har fått ta det lugnt, så jag har inte riktigt samma förberedelser som jag tidigare har haft inför Solheim Cup, eller i allmänhet då, jag inte har tränat så mycket, säger hon.

– Det blir en utmaning att se den här veckan, om jag klarar två matcher i rad under en dag. Det tar mycket energi. Jag tar det lite dag för dag, men det har påverkat mig mer än vad jag trodde.

Inte mycket träning

TT: Är det en chansning att vara här?

– Nej, den största chansningen var British Open. Nu har jag haft ytterligare en och en halv vecka med vila. Jag tränade inte så mycket förra veckan för att försöka spara energi, säger hon.

– Nu är det matchspel och då spelar jag inte lika många hål.

För kapten Annika Sörenstam är beskedet positivt. Hon behöver Anna Nordqvist, som är högst rankad i Europalaget och nu gör sitt femte Solheim Cup, i jakten efter historiens andra seger på amerikansk mark.

Samtidigt är Nordqvist inne på att hennes roll inte är större än någon annans och att det kommer det krävas bra spel från samtliga.

– Inför den här veckan var ett av mina mål att vara en nyckelspelare för laget. Jag känner att jag har mer erfarenhet än många andra, som är nya. Jag kan prata lite med våra rookies, få dem att känna sig tryggare... Men de är duktiga som de är, jag tycker att alla är mogna, gör sin grej och gör det bra, så det behövs inte mycket, säger hon

– Det känns som att all vet vad de ska göra och har ett tydligt mål och syfte med den här veckan.

TT: Hur ser du på möjligheterna är att vinna?

– Jag tycker att vi har ett jättebra lag, ganska ungt men väldigt bra spelare och väldigt bra stämning i laget. Jag tror det kommer bli en tajt match men jag gillar våra chanser, säger Anna Nordqvist.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.