SVT:s Marie Lehmann: "Blev mordhotad"

Foto: TT, Bildbyrån
Marie Lehmann mordhotad inför Idrottsgalan.
SPORTBLADET

SVT-profilen Marie Lehmann förbereder sig just nu för sitt elfte JVM.

Men att synas i tv har haft sina nackdelar.

Inför Idrottsgalan för ett år sedan tog Lehmann emot mordhot.

– Det blev en stor apparat, jag och min familj tvingades bo på hotell och sedan stod vårt hem under polisbevakning, säger hon till Expressen.

Marie Lehmann har jobbat på SVT under många år och är just nu framför allt känd som programledare i hockey- och friidrottssammanhang.

Lehmann delar dessutom ut priset ”Sportspegelpriset” på Idrottsgalan varje år i januari, strax efter JVM-turneringen som hon jobbat med i ett decennium.

”Stod exakt”

I en intervju med Expressen blickar hon tillbaka till den förra galan som minst sagt blev obehaglig.

Strax innan galan blev 51-åringen mordhotad.

– Hoten kom till tv-sporten där det stod vilken tid och plats som gällde. Och vilket tillvägagångssätt. Man visste precis när det skulle ske, och hoten var riktade mot mig personligen, säger hon till tidningen.

Civilpolis på plats

Familjen tvingades bo på hotell och huset sattes under polisbevakning.

Under galan i Globen fick hon sällskap av civilpolis och en kollega var redo att hoppa in om Lehmann inte skulle våga sig upp på scenen.

Prisutdelningen blev inte något problem och SVT-profilen berättar att hon aldrig övervägt att lämna jobbet på grund av hotet. Men tiden efteråt var jobbig och fylld av obehag.

– Jag har försökt att stegvis lämna det bakom mig. Samtidigt kommer det ikapp mig nu, när det är samma tid av året, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM