”En duell mellan mig och Calle hade blivit spännande”

avMalin Wahlberg

Publicerad:

OBERSTDORF. Emil Iversen vann kaosloppet i Obersdorf. 

Nu kan han hoppa av Tour de Ski – men kanske ändrar han sig om även Calle Halfvarsson fortsätter uppför slalombacken Alpe Cermis. 

– Jag tror att en duell mellan oss hade blivit spännande, säger dagens segrare. 

Foto: PONTUS ORRE / AFTONBLADET /85527

Knäckta stavar, brutna skidor och vurpor. Det var inte många glada miner efter kaosloppet i Obersdorf. Flera av de svenska åkarna använde ord som skämt och parodi för att beskriva loppet, men dagens segrare Emil Iversen håller inte med. 

– Kaos är det, men skämt och parodi är att ta i. Det är ett tajt skidlopp och så är det när det är korta distanser och masstart. Så blir det, det är inget nytt. Det handlar bara om att vara lugn och lite på hugget och det lyckades jag med i dag.

Du är en av få som ler här i dag. 

– Det är självklart när man vinner och det är min andra seger här. Oberstdorf är ett skitplats, men jag trivs väldigt bra.

”En liten comeback av Emil Iversen”

Iversen har inte fått någon superstart på säsongen, men efter gårdagens besvikelse vände det.

– Jag var ganska besviken i går kväll, det var en skitdag. Men jag visste att jag hade möjligheten i dag om jag bara bestämmer mig och inte tycker så synd om mig själv. 

– Det var väldigt skönt i dag att ta hem en världscupseger. Det var här jag slog igen för två år sedan och nu var det kanske en liten comeback av Emil Iversen.

Iversen kommer att köra lördagens lopp i Val di Fiemme, men kan, precis som Calle Halfvarsson, sedan avstå sista etappen. 

Att få med sig Halfvarsson uppför slalombacken Alpe Cermis hade dock kunnat motivera Iversen att fortsätta. 

– Vi kan prova att få till en duell uppför, det tror jag hade blivit spännande, säger han. 

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM